Μία άσκηση αναπνοής μπορεί να σε σώσει από την αϋπνία

Δεν είναι λίγες οι φορές, που οι σκέψεις και το άγχος σε καταβάλλουν. Είτε είναι στον ύπνο σου είτε σε κάποια στιγμή της καθημερινότητας σου.

Πώς μπορείς να διαχειριστείς αυτό που σου συμβαίνει με ένα απλό βήμα; Ποια τεχνική μπορεί να σε βοηθήσει εκείνη τη στιγμή; Η αναπνοή είναι ένα σημαντικό κομμάτι που μπορείς να δουλέψεις προκειμένου να διατηρείς την ηρεμία σου.

Η σημασία της αναπνοής σου είναι μεγάλη. Η αναπνοή αντικατοπτρίζει την ποιότητα του νου σου. Αν λοιπόν, το μυαλό σου είναι αγχωμένο, η αναπνοή σου θα είναι ανήσυχη. Όπως καταλαβαίνεις, όσο το άγχος κορυφώνεται, τόσο οι σκέψεις σου δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς.

Παρόλο που υπάρχουν τεχνικές για να προλαβαίνεις κάποιες σκέψεις που σε ταλαιπωρούν, όπως το journaling ή η άσκηση, συχνά είναι αναπόφευκτο. Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις, προκειμένου να χαλαρώσεις τη νύχτα;

Υπάρχει μία σύντομη άσκηση αναπνοής που θα σε βοηθήσει να κοιμάσαι ευκολότερα. Μπορείς να την εφαρμόζεις λίγα λεπτά πριν κοιμηθείς.

Τα βήματα είναι απλά.

Κλείσε τα μάτια σου και ακούμπησε τα χέρια σου στην κοιλιά σου. Δοκίμασε να εισπνεύσεις για 3 δευτερόλεπτα. Έπειτα, εκπνοή για 6 δευτερόλεπτα. Επανάλαβε για 3-4 φορές.

Προσπάθησε να συγκεντρωθείς στην αναπνοή σου και στην ποιότητα της. Όσο εφαρμόζεις αυτή την άσκηση στην καθημερινότητα σου, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιρροή της στη μείωση του στρες σου. Ο ρόλος της αναπνοής έχει  πολλαπλά οφέλη.

Δεν αρκεί απλά να αναπνέεις “τυπικά” για να ηρεμήσεις και να κατευνάσεις το άγχος ή τις σκέψεις σου για κάτι. Έχει μεγάλη σημασία να ελέγχεις τον ρυθμό της αναπνοής σου, τη διάρκεια της και την ένταση. Αν αλλάξεις την αναπνοή σου, ο νους σου ακολουθεί. Δεν είναι τυχαίο που μετά από κάποια άσκηση αναπνοής, αισθάνεσαι μεγαλύτερη ευεξία και έλεγχο τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό σου. Αυτή η εύκολη και σύντομη άσκηση μπορεί να σε απαλλάξει από τις νύχτες που η αϋπνία πρωταγωνιστεί. Δοκίμασε το και θα δεις τα αποτελέσματα άμεσα.

Διαβάστε επίσης:

Τι πρέπει να περιέχει το ντουλάπι «έκτακτης ανάγκης» στην κουζίνα σου;

Ψυχολογικός πλούτος: Βρίσκοντας το δρόμο για μια ευτυχισμένη ζωή παρά τις δυσκολίες

Πηγή: savoirville