Μία αποτυχία στην προπόνησή σου μπορεί να είναι ακριβώς το κίνητρο που χρειάζεσαι

Όπως και κάθε πτυχή της ζωής σου έτσι και το fitness απαιτεί από εσένα προσήλωση, πειθαρχία και στοχοθεσία.

Είναι τρεις βασικοί πυλώνες ώστε να επιτύχεις κάθε fitness στόχο σου αλλά και να εξελιχθείς η ίδια μέσω της γυμναστικής. Έτσι είναι απολύτως κατανοητό λοιπόν, αν δεν ολοκληρώσεις έναν από τους στόχους σου να απογοητευτείς.

Όμως το να μην ολοκληρώσεις έναν στόχο σίγουρα δεν πρέπει να λογίζεται ως αποτυχία.
Όταν δεν κατακτάς έναν στόχο, ειδικά έναν fitness στόχο, που απαιτεί παραπάνω πειθαρχία, χτίζεις τους μύες της ανθεκτικότητάς σου που σε προετοιμάζουν να αντιμετωπίσεις άλλες προκλήσεις που μπορεί να βρεθούν στον δρόμο σου.

Κάθε φορά που βιώνεις μια αποτυχία στην προπόνησή σου, στην πραγματικότητα χτίζεις την ικανότητά σου να αντιμετωπίζεις άλλα εμπόδια, να μαθαίνεις από την κριτική και να επιμένεις στις αντιξοότητες.

Η επιλογή να δεις κάθε «αποτυχία» ως ευκαιρία για ένα μάθημα σε κάνει αυτόματα πιο δυνατή και ικανή για οποιαδήποτε άλλη αντιξοότητα σε οποιονδήποτε άλλο τομέα της ζωής σου.

Η Sandra Martin, εκπαιδεύτρια στο Boom Cycle, τονίζει:

«Μερικές φορές, το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να σου συμβεί είναι η αποτυχία. Είναι μια ευκαιρία να γίνεις καλύτερη και να μάθεις κι εσύ περισσότερα για τον εαυτό σου. Η αποτυχία βάζει τη ζωή σε προοπτική, μας διδάσκει να είμαστε ευγνώμονες, να παλεύουμε γι’ αυτό που θέλουμε και κάνει εντέλει πολύ πιο ευχάριστη την επιτυχία όταν τελικά την κατακτήσουμε» και συμπληρώνει με ένα από τα πιο motivational quotes που έχω ακούσει τελευταία:

«Η κορυφή του βουνού δεν είναι απολύτως τίποτα χωρίς την ανάβαση».

Μη σαμποτάρεις τον εαυτό σου
Το σημαντικό είναι να σταματήσεις να σαμποτάρεις τον εαυτό σου. Ο πιο απλός τρόπος να το κάνεις αυτό είναι να αποβάλλεις από τη ζωή σου ερεθίσματα που μπορεί να πυροδοτούν αισθήματα σύγκρισης με άλλους.

Η σύγκριση του εαυτού σου με οποιονδήποτε άλλον δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα και δημιουργεί μία αίσθηση αναξιότητας που φυσικά δεν είναι πραγματική.

Κάνε την αποτυχία, κίνητρο
Ακόμα κι αν υποθέσουμε πως απέτυχες, ακόμα κι αν το βαφτίσεις αποτυχία τότε αναρωτήσου, ε και; Τι άλλαξε; Έχεις προπονηθεί, έχεις προσπαθήσει, έχεις κάνει κάθε προσπάθεια. Την οποία μπορείς πάντα να ξανακάνεις κι αυτή τη φορά πιο εύκολα αφού ήδη γνωρίζεις τα βήματά σου.

Ναι. σίγουρα μπορεί να είναι απογοητευτικό κι εκνευριστικό αλλά γιατί να μην είναι και διδακτικό; Γιατί να μη σε κάνει να θέλεις να προσπαθήσεις ξανά;

Η αποτυχία μπορεί να σε παρακινήσει να εκπληρώσεις ή ακόμα και να ξεπεράσεις τις φιλοδοξίες σου. Δεν το λες και κακό, σωστά;

Διαβάστε επίσης:

Οι εναλλακτικές και λιγότερο αγχωτικές φράσεις αντί του «Πρέπει να μιλήσουμε»

Vanilla Chai: Πώς θα φτιάξεις σπίτι σου το πιο απολαυστικό ρόφημα του χειμώνα

Πηγή: Savoirville