Μερικά σημάδια για να καταλάβεις αν υπερβάλλεις με το καθάρισμα του σπιτιού

Ξέρεις ότι είναι πολύ εύκολο να γίνει το σπίτι σου εξαιρετικά ακατάστατο ακόμη και μερικές ώρες μετά τη γενική καθαριότητα που έκανες. Ειδικά φέτος που πέρασες τόσο χρόνο στο σπίτι, τα OCD σου χτύπησαν κόκκινο κι εσύ συμμάζευες κάθε 5 λεπτά για να μην αφήσεις τίποτα στη μέση.

Ωστόσο, φαίνεται πως αυτή η χρονιά έδρασε καταλυτικά στη σχέση που έχεις με την καθαριότητα. Είναι λογικό λοιπόν τώρα να αναρωτιέσαι εάν σκέφτεσαι υπερβολικά το καθάρισμα κι αν αυτό σε κρατάει από άλλα πράγματα που θέλεις να κάνεις.

Ποια είναι τα πιο συχνά σημάδια που θα σου δείξουν ότι πρέπει να μετριάσεις λίγο το καθάρισμα;

Σκέφτεσαι διαρκώς το πόσο καθαρός είναι ο πάγκος της κουζίνας

Και σίγουρα το πρόβλημα δεν είναι μόνο στον πάγκο της κουζίνας, αλλά εφαρμόζεται γενικότερα. Μπορεί να φεύγεις από το σπίτι και να σκέφτεσαι την ακαταστασία που άφησες πίσω. Ή μπορεί να ξυπνάς και το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να μαζεύεις τα ρούχα από χθες. Ή ακόμη και να μην μπορείς να πας για ύπνο αν υπάρχει έστω και ένα πιάτο στο νεροχύτη. Η καλύτερη συμβουλή εδώ θα ήταν να σταματήσεις το overthinking.

Ανησυχείς για την καθαριότητα ακόμη και όταν δεν περιμένεις κάποιον στο σπίτι

Δεν είπαμε ότι χρειάζεται να καθαρίζεις μόνο όταν θα έρθει κάποιος σπίτι σου. Ωστόσο, δε χρειάζεται να βάζεις την ηλεκτρική σκούπα δύο φορές την ημέρα επειδή κάτι έπεσε στο πάτωμα. Ειδικά, αν έχεις παιδιά, ξέρεις ότι αυτό είναι ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο. Αντί λοιπόν να περπατάς μέσα στο σπίτι και να βλέπεις διαρκώς τι υπάρχει στο έδαφος, όρισε συγκεκριμένες μέρες και ώρες που σε βολεύουν για να καθαρίζεις το σπίτι μέσα στην εβδομάδα.

Καθαρίζεις και τακτοποιείς ακόμη και ασυνείδητα

Μπορεί ενώ μιλάς στο τηλέφωνο να τακτοποιείς τη στοίβα με τα πλυμένα ρούχα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, μιας και σου γλυτώνει χρόνο. Όταν όμως η καθαριότητα αρχίζει να καταλαμβάνει τον ελεύθερο χρόνο της ημέρας σου, εκεί υπάρχει πρόβλημα. Προσπάθησε να μετριάσεις τις ώρες που αφιερώνεις στο να τακτοποιείς διαρκώς το σπίτι. Είμαστε σίγουροι ότι έχεις σημαντικότερα πράγματα να κάνεις μέσα στη μέρα σου.

Διαβάστε επίσης:

Τα 3 ζώδια που έχουν άποψη για όλους και για όλα

Τα απαραίτητα fashion items σύμφωνα με το Who,What,Wear

Πηγή: savoirville