Με αυτό το χριστουγεννιάτικο δώρο η Κέιτ Μίντλετον «κέρδισε» τη βασίλισσα

Η αλήθεια είναι πως όταν πρόκειται να χαρίσουμε κάτι για πρώτη φορά σε ένα αγαπημένο πρόσωπο του συζύγου μας -όπως είναι η μητέρα και η γιαγιά του - πελαγώνουμε και αναρωτιόμαστε με τις ώρες τι πρέπει να αγοράσουμε προκειμένου να κερδίσουμε τον ενθουσιασμό, σε πρώτο επίπεδο και μετέπειτα, την συμπάθεια και την αγάπη τους. Κάτι τέτοιο φαίνεται να συνέβη και στην Κέιτ Μίντλετον, η οποία πέρα από τα κλασικά που έχουμε στο μυαλό μας, ήξερε ότι στην πραγματικότητα αγόραζε δώρο στην βασίλισσα και αρχηγό του κράτους, οπότε τα πράγματα ήταν αρκετά πιο περίπλοκα.

Αντί να σπαταλήσει ώρες στα καταστήματα, εκείνη αποφάσισε να φτιάξει σπιτική σάλτσα! Ω, ναι. Βλέποντας την προσπάθεια της τότε νεαρής Κέιτ, η βασίλισσα ενθουσιάστηκε τόσο πολύ που απαίτησε να μάθουν να την φτιάχνουν και οι βασιλικοί σεφ ώστε να υπάρχει κάθε χρονιά στο εορταστικό τραπέζι της οικογένειας.

Αν η ιδέα σας άρεσε, αξίζει να σας πούμε ότι η συνταγή της Middleton έχει δει το φως της δημοσιότητας στο βιβλίο της αδερφής της Πίπα Μίντλετον, "Celebrate" και μπορείτε να την δείτε και εσείς αμέσως πιο κάτω. Για την ιστορία να πούμε πως η εν λόγω σάλτσα ονομάζεται τσάτνει.

Tα υλικά για 8 μέτρια βάζα:
-1 κιλό και 800 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια
-4 μέτρια ξερά κρεμμύδια επίσης κομμένα σε μικρά κομμάτια
-3 πράσινα μήλα κομμένα επίσης σε μικρά κομμάτια
-225 γρ. σταφίδες
-225 γρ. απύρηνοι χουρμάδες κομμένοι σε μικρά κομμάτια
-600 ml λευκό ξύδι
-900 γρ. μαύρη ζάχαρη
-1 κουτ. γλ. αλάτι
-2 κουτ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
-Μείγμα μπαχαρικών

Εκτέλεση: Σωτάρουμε όλα τα υλικά μαζί (ρίχνοντας στο τέλος τη ζάχαρη και σβήνοντας με το ξύδι από μήλο κατά προτίμηση) και χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνοντας τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου μια ώρα.

Χρήση: Επιλέξτε να την σερβίρετε μαζί με τα ορεκτικά. Κατά προτίμηση συνδυάστε την με ψωμί και τυριά της αρεσκείας σας.

Πηγή: Must