Κλείσιμο

Με αυτό το tip θα απολαμβάνεις να βάζεις αντηλιακό και τον χειμώνα

Όσο και αν τονίσουμε τη σημασία της καθημερινής εφαρμογής αντηλιακού όλο το χρόνο, η αλήθεια είναι ότι συχνά, τον χειμώνα, το αμελούμε.

Σίγουρα είναι εύκολο να ξεχαστείς λόγω της μειωμένης έκθεσης στον ήλιο που λειτουργεί ως reminder για το αντηλιακό το καλοκαίρι. Επιπλέον μπορεί να διστάζεις να το εφαρμόσεις καθημερινά αν έχεις παρατηρήσει ότι αφήνει ένα πολύ λεπτό λευκό πέπλο πάνω στο δέρμα. Παρόλο που αυτό μπορεί εύκολα να καλυφθεί με μακιγιάζ, τις μέρες που θες να είσαι άβαφη είναι αρκετό για να σε κάνει να φαίνεσαι χλωμή.

Και αν κάτι δεν θέλουμε τους χειμερινούς μήνες, αυτό σίγουρα είναι να μη φαινόμαστε (ακόμη πιο) χλωμές. Ευτυχώς, υπάρχει λύση για να έχεις και την αντηλιακή προστασία που χρειάζεσαι και το δέρμα σου να δείχνει υγιές και λαμπερό. Αν λοιπόν και εσύ έχεις το παραπάνω πρόβλημα, ξεκίνησε να εφαρμόζεις την παρακάτω συμβουλή.

Με λίγα λόγια, η σωτήρια μέθοδος εφαρμογής αντηλιακού το χειμώνα ονομάζεται “double sunscreen method“. Όπως μαρτυρά το όνομα, η δράση της βασίζεται στη διπλή εφαρμογή αντηλιακού. Όμως, μην ανησυχήσεις ότι θα καταλήξεις με μια τεράστια ποσότητα αντηλιακού και βαριά, λιπαρή αίσθηση στο δέρμα.

Πώς λειτουργεί
Το πρώτο βήμα σε αυτή τη μέθοδο είναι η εφαρμογή του κλασικού αντηλιακού σου, χωρίς χρώμα. Ξεκινάς εφαρμόζοντας μια γενναιόδωρη ποσότητα σε πρόσωπο, αυτιά και λαιμό και αναμειγνύεις μέχρι να απορροφηθεί. Έπειτα, συνεχίζεις με ένα αντηλιακό με χρώμα. Εφάρμοσέ το κυρίως στο πρόσωπο για να μη ρισκάρεις να λερώσεις τα ρούχα σου.

Ουσιαστικά, η μέθοδος του διπλού αντηλιακού δεν έχει να κάνει με την ενίσχυση της αντηλιακής προστασίας. Αφού από τη στιγμή που χρησιμοποιείς τη σωστή ποσότητα αντηλιακού, αρκεί μία μόνο στρώση. Επίσης, δεν αυξάνει τον δείκτη προστασίας. Αντίθετα, ο διπλασιασμός φροντίζει για τη λευκή όψη που μπορεί να αντιμετωπίσεις.

Με αυτόν τον τρόπο έχεις την αντηλιακή προστασία που χρειάζεσαι καθημερινά χωρίς να δείχνει χλωμή η επιδερμίδα σου. Αντιθέτως, το δέρμα σου δείχνει λείο, υγιές και λαμπερό. Επιπλέον, μπορείς να συνεχίσεις με το υπόλοιπο μακιγιάζ σου αλλά δεν χρειάζεσαι πια foundation. Έτσι, αυτή η μέθοδος είναι ιδανική τόσο για τις μέρες που θες να είσαι άβαφη αλλά και για όταν κάνεις το καθημερινό σου μακιγιάζ.

Διαβάστε ακόμη:

-To “Compartment Νo.6” είναι η ταινία που φιλοδοξεί να αλλάξει όσα ήξερες για τις ρομαντικές ιστορίες μέχρι σήμερα

-Πανδημία και Social Media: Πώς αυτά τα δύο θα αλλάξουν τους τύπους ραντεβού το 2022

Πηγή: Savoirville