Ιταλία - La Vacinada: Το απολαυστικό βίντεο με την Έλεν Μίρεν να προωθεί την εκστρατεία εμβολιασμού

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Έλεν Μίρεν βοηθά στην εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19 στην Ιταλία, συμμετέχοντας σε ένα ξεκαρδιστικό βίντεο με τίτλο «La Vacinada».

ο βίντεο, στο οποίο πρωταγωνιστεί επίσης ο κορυφαίος Ιταλός κωμικός Κέκο Τζαλόνε, έγινε viral συγκεντρώνοντας πάνω από 2,7 εκατομμύρια προβολές. Στο βίντεο, η Έλεν Μίρεν περιποιείται έναν κήπο κοντά σε δρόμο στη Νότια Ιταλία, όταν ο Τζαλόνε, ο οποίος υποδύεται έναν Ισπανό, σταματά με το αυτοκίνητό του, ρωτά πώς θα φθάσει στον προορισμό του και παρατηρεί ένα σημάδι στο χέρι της, στο σημείο όπου έκανε το εμβόλιο.

Στη συνέχεια ο Τζαλόνε αρχίζει να τραγουδά και ακολουθούν εικόνες μιας παθιασμένης ερωτικής σχέσης με το ζευγάρι να χορεύει σε έναν οπωρώνα με λεμονιές, να απολαμβάνει ένα παιχνίδι Bocce Ball και να παίζει χαρτιά.

Οι στίχοι του τραγουδιού αναφέρονται στον χαρακτήρα που υποδύεται η Έλεν Μίρεν με το ρεφρέν: «Λατρεύω να χορεύω μαζί σου, O'Vacinada. Πρόσωπο με πρόσωπο με αυτό το εμβολιασμένο μεγάλο κορίτσι».

 

 

Η Μίρεν 75 ετών, επαινέθηκε ευρέως στην Ιταλία τόσο για την προώθηση της εκστρατείας εμβολιασμού της χώρας όσο και για το ότι είναι πρόθυμη να αυτοσαρκαστεί, αν και υπήρξαν κάποιοι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποστήριξαν ότι το «La Vacinada» μπορεί να θεωρηθεί προσβλητικό για τις γυναίκες με τρόπους που η ηθοποιός μπορεί να μην γνώριζε όταν το γύριζε.


Στα σχόλια διατυπώνεται η θέση ότι οι αναφορές του Τζαλόνε στο σώμα της Έλεν Μίρεν θα μπορούσαν να θεωρηθούν ντροπιαστικές. Η Μίρεν απάντησε την Πέμπτη με δήλωσή της στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, στην οποία τόνισε: «Είμαι ενθουσιασμένη με το γεγονός ότι ο φίλος και λατρεμένος συνάδελφός μου Κέκο Τζαλόνε μου ζήτησε να εμφανιστώ μαζί του σε ένα βίντεο για την προώθηση της εκστρατείας εμβολιασμού». «Η συνεργασία με έναν άντρα τέτοιας κομψότητας και μεγαλοφυΐας είναι πραγματικά τιμή και είμαι πολύ χαρούμενη που υπήρξε τόσο έντονη ανταπόκριση στο έργο μας».

Οι κωμωδίες του Τζαλόνε βρίσκονται πάντα στην κορυφή του ιταλικού box office. Η πιο πρόσφατη επιτυχία του είναι η κωμωδία «Tolo Tolo» με θέμα τη μετανάστευση, η οποία το 2020 έφθασε σε εισπράξεις τα 62 εκατομμύρια δολάρια στην εγχώρια αγορά. Το πρόγραμμα εμβολιασμού στην Ιταλία ξεκίνησε με αργούς ρυθμούς, αλλά τώρα επιταχύνεται με στόχο τους 500.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Περίπου το 22% του πληθυσμού της χώρας δεν έχει κάνει καμία δόση του εμβολίου κατά της Covid-19.

Πηγή: skai.gr