ΗΠΑ: Το φερόμενο θύμα του Μπομπ Ντίλαν ανασκευάζει τη μήνυσή της για σεξουαλική κακοποίηση

Η γυναίκα που κατηγόρησε τον Αμερικανό τραγουδοποιό Μπομπ Ντίλαν ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά κατ’ εξακολούθηση στη Νέα Υόρκη πριν από δεκαετίες, όταν ήταν μόλις 12 ετών, διεύρυνε το χρονικό πλαίσιο για το πότε φέρεται να συνέβη η κακοποίηση — μετά από προηγούμενες αναφορές ότι ο τραγουδοποιός έλειπε σε περιοδεία κατά τη διάρκεια των ισχυρισμών της, δείχνουν νέα δικαστικά έγγραφα. 

Η 68χρονη γυναίκα — η οποία κατέθεσε μήνυση τον περασμένο Αύγουστο με τα αρχικά JC — ισχυρίστηκε ότι ο τραγουδιστής του «Blowin' in the Wind» της έδωσε ναρκωτικά και αλκοόλ πριν την κακοποιήσει σεξουαλικά αλλεπάλληλες φορές στο διαμέρισμά του στο ξενοδοχείο Τσέλσι σε μια περίοδο έξι εβδομάδων, τον Απρίλιο και το Μάιο του 1965. 

Αμέσως μετά, προέκυψαν αναφορές ότι ο 80χρονος μουσικός έλειπε σε περιοδεία το μεγαλύτερο μέρος του Απριλίου και του Μαΐου του ίδιου έτους. Ωστόσο, ο δικηγόρος του φερόμενου θύματος Ντάνιελ Άιζακς επέμεινε ότι οι ισχυρισμοί της πελάτισσάς του ισχύουν, και ότι υπήρχε αρκετός χρόνος μεταξύ των ημερομηνιών της περιοδείας για να σημειωθεί η φερόμενη κακοποίηση. 

Την περασμένη εβδομάδα, ο Άιζακς τροποποίησε τη μήνυση της JC, λέγοντας ότι η φερόμενη κακοποίηση συνέβη «σε μια περίοδο αρκετών μηνών την άνοιξη του 1965», σε σύγκριση με την προηγούμενη διατύπωση στην αρχική μήνυση - η οποία έκανε λόγο για «μια περίοδο έξι εβδομάδων μεταξύ Απριλίου και Μαΐου του 1965», σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν. 

Ένας εκπρόσωπος του Ντίλαν σχολίασε ότι «η τροποποιημένη καταγγελία ανακυκλώνει τους ίδιους κατασκευασμένους ισχυρισμούς με την αρχική καταγγελία που κατατέθηκε τον Αύγουστο. «Ήταν τόσο ψεύτικοι τότε όσο και τώρα. Θα επιδιώξουμε όλες τις νομικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων κατά των δικηγόρων που βρίσκονται πίσω από αυτήν την επαίσχυντη, συκοφαντική και καιροσκοπική υπόθεση».

Πηγή: pagesix.com