Ιαπωνία: Δήμαρχος δάγκωσε το μετάλλιο αθλήτριας και τώρα θα της δώσουν καινούριο

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα αντικατασταθεί από ένα καινούριο το χρυσό μετάλλιο αθλήτριας της Ολυμπιακής ομάδας σόφτμπολ της Ιαπωνίας, αφού ο δήμαρχος της γενέτειράς της... δάγκωσε το πρωτότυπο.

Σε εκδήλωση που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να εορταστεί το επίτευγμα της Μίου Γκότο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Τακάσι Καουαμούρα κατέβασε τη μάσκα του και έβαλε το χρυσό μετάλλιό της ανάμεσα στα δόντια του.

Η κίνηση αυτή του δημάρχου της πόλης Ναγκόγια είχε ως αποτέλεσμα την κατακραυγή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς αγνόησε τα μέτρα για την προσωπική υγιεινή, αλλά και αυτά για την προστασία από τον κορονοϊό.

Μετά το θέμα που δημιουργήθηκε, η οργανωτική επιτροπή του «Τόκιο 2020» ανακοίνωσε ότι «με την υποστήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και σύμφωνα με τη δική της πρόθεση, το μετάλλιο της δεσποινίδας Γκότο πρόκειται τώρα να αντικατασταθεί με ένα καινούριο» και πρόσθεσε πως η ΔΟΕ θα αναλάβει το κόστος της ανταλλαγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος δέχθηκε δριμεία κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γι' αυτή την ενέργειά του, ενώ κατηγορήθηκε ότι έδειξε έλλειψη σεβασμού προς το επίτευγμα της Γκότο. Μάλιστα, υπήρξε μια σπάνια επίπληξη προς τον Καουαμούρα από την Toyota Motor Corp, η οποία είναι ιδιοκτήτης της ομάδας σόφτμπολ Ρεντ Τέριερς, στους οποίους αγωνίζεται η Γκότο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ