Η χαρά του να αλλάζεις τη ρουτίνα της καθημερινότητας, ακόμα κι αν δεν θέλεις

Γενικά βαριέμαι εύκολα, αλλά δεν μου αρέσουν και καθόλου οι μεγάλες αλλαγές. Μου αρέσουν οι ρουτίνες της καθημερινότητας μου όταν αυτές λειτουργούν, αλλά κάποια στιγμή ξέρω ότι θα τις βαρεθώ. Και τότε είναι που θα θέλω να κάνω μικρές αλλαγές, για να…ξεβαρεθώ.

Ξέρω πως δεν έχει νόημα, να βαριέμαι εύκολα αλλά να μην μου αρέσουν οι μεγάλες αλλαγές, μπορώ να πω όμως πως έχω ανάγκη να επαναπάυομαι καμιά φορά και ας βαριέμαι. Είναι οκ επίσης, τουλάχιστον έτσι λέω στον εαυτό μου, να θέλω να επαναλαμβάνω πράγματα ακόμα κι αν τα βαριέμαι στο τέλος. Γιατί αγαπώ την κάθε ρουτίνα μου.

Από τη μία θέλω το πρόγραμμα, από την άλλη θα ήθελα να είμαι και πιο αυθόρμητη. Τι λέει αυτό για έναν ιχθύ; Ας μας απαντήσει επιτέλους κάποιος υπεύθυνα!
Όλοι μας αν το καλοσκεφτείς έχουμε ρουτίνες. Μικρά κουτάκια στο μυαλό μας που τα έχουμε οργανώσει με τέτοιο τρόπο για να δουλεύουν υπέρ μας, κάνοντας το άγχος της καθημερινότητας μικρότερο.

Έχεις ρουτίνα στη δουλειά, ρουτίνα περιποίησης και χαλάρωσης, ρουτίνα πριν τον ύπνο, ρουτίνα στο μαγείρεμα.

Δεν είναι κακές οι ρουτίνες. Ειδικά όταν αυτές λειτουργούν κι έχουν αποτέλεσμα. Είναι όμως εξίσου ωραίο όταν μία ρουτίνα δεν λειτουργεί πια για σένα να την αφήνεις κι ας έχεις συνηθίσει σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο.

Είμαι ο άνθρωπος που καταλαβαίνει την έννοια του βολέματος και το πόσο σημαντικό είναι σε μια εποχή που όλοι σου λένε να βγεις από το comfort zone σου. Όμως καταλαβαίνω και το πόσο σημαντικό είναι να αλλάζεις για να εξελιχθείς. Ακόμα και κάτι τόσο μικρό όσο η ρουτίνα της καθημερινότητας.

Δεν είναι κακές οι ρουτίνες. Δεν είναι κακές και οι αλλαγές. Και κάθε αλλαγή που αποφασίζεις να κάνεις δεν σε καθιστά αυτόματα αναποφάσιστη. Κάθε αλλαγή που αποφασίζεις να κάνεις είναι από μόνη της ένα βήμα για να βγεις από το comfort zone σου. Μόνο όμως αν το θέλεις.

Το να δοκιμάζεις καινούργια πράγματα και να θέλεις καινούργιες ρουτίνες στη ζωή σου, είναι σαν να δοκιμάζεις καινούργιες ενυδατικές κρέμες ή καινούργια καλλυντικά. Θα σε συστήσουν σε κάτι νέο. Κάτι διαφορετικό.
Δεν σημαίνει πως θα είναι κάτι καλύτερο ή κάτι χειρότερο ούτε σημαίνει απαραίτητα πως θα δουλέψει για σένα. Σημαίνει απλά πως είσαι διατεθειμένη να δοκιμάσεις κάτι που δεν είχες δοκιμάσει πριν. Και είναι καλό επίσης.

Κάθε φορά που δημιουργείς μία καινούργια ρουτίνα, σε όποιον τομέα κι αν είναι αυτό, δείχνει προσαρμοστικότητα και δείχνει και την ανάγκη να πειραματιστείς. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να δοκιμάσεις να μαγειρέψεις με διαφορετικό τρόπο, να στρώσεις αλλιώς το κρεβάτι σου, να πιεις αλλιώς τον καφέ σου.

Η σιγουριά του γνωστού είναι σίγουρα σημαντική, αλλά η χαρά του να αλλάζεις τη ρουτίνα που σε έχει κουράσει θα σε ανανεώσει. Και τα δύο είναι όμορφα και τα δύο είναι σημαντικά. Δεν χρειάζεται να υπάρχει αιτιολόγηση.

Άσε το comfort zone σου να υπάρχει ως σταθερά στη ζωή σου και πειραματίσου με ρουτίνες που είσαι οκ να αλλάξεις.

Το νόημα είναι αυτό άλλωστε. Να αλλάζεις σταδιακά για να πατάς γερά στα πόδια σου.

Διαβάστε ακόμα:

Η Andie MacDowell στα 28 της είχε τη μεγάλη ευκαιρία καριέρας κι ένα μωρό

Γιατί πρέπει να προστατεύεις τα μαλλιά σου και το τριχωτό της κεφαλής σου από τον ήλιο ακόμα και τον χειμώνα

Πηγή: savoirville