Η σημασία της καλοσύνης σε μια σχέση

Η σημασία της καλοσύνης σε μια σχέση

Ζούμε σε έναν αποδεδειγμένα σκληρό και όχι τόσο ευγενικό κόσμο. Από καταπιεστικούς θεσμούς μέχρι πιο εξατομικευμένα παραδείγματα κακίας όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός, η ευγένεια σε μια αγενή κοινωνία είναι πρωταρχικής σημασίας και η καλοσύνη ξεκινά από τον καθένα μας.

Όταν ψάχνουμε για την καλοσύνη πρώτα σε εμάς τους ίδιους, η σχέση μας είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσουμε.

Άλλωστε, πόσο συχνά αναρωτιέσαι πόσο σημαντικό είναι να είσαι ευγενικός με τον άνθρωπο που αγαπάς;
Μία από τις πιο θαυμάσιες πτυχές μίας μακροχρόνιας σχέσης είναι η οικειότητα. Όσο περισσότερο χρόνο περνάς με κάποιον, τόσο περισσότερο νιώθεις ότι μπορείς να είσαι ο πιο αληθινός εαυτός σου.

Όσο περνάει ο καιρός, ρίχνεις τις άμυνές σου μέχρι που τελικά μένεις το άτομο που είσαι. Αυτό είναι ταυτόχρονα εκπληκτικό και επικίνδυνο.

Η καθαρή και αληθινή άνεση με ένα άλλο άτομο είναι μια τόσο θερμή εκδήλωση εμπιστοσύνης, αλλά μπορεί επίσης να έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη ευγένειας. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως γίνεται εσκεμμένα. Αλλά μπορεί να συμβεί.

Συμπεριφερόμαστε διαφορετικά όταν πιστεύουμε ότι κανείς δεν θα μας κρίνει και κατά κάποιο τρόπο έχουμε έναν τρόπο να λογοκρίνουμε τον εαυτό μας διαφορετικά για διαφορετικούς ανθρώπους.

Αυτό σημαίνει για παράδειγμα, πως δεν θα μιλούσαμε στον εργοδότη μας όπως μιλάμε στον σύντροφό μας.

Όλοι πρέπει να υπενθυμίζουμε ενεργά στους εαυτούς μας ότι μπορούμε και πρέπει να είμαστε πιο ευγενικοί με τη σχέση μας.
Όπως αφιερώνουμε χρόνο στο γυμναστήριο για να δουλεύουμε το σώμα μας, πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο στο σπίτι για να δουλεύουμε τις σχέσεις μας.

Δεν αρκεί το να βάζουμε οι ίδιοι όρια στον εαυτό μας για να κρατάμε τις ισορροπίες στη σχέση μας. Πρέπει με κάθε ευκαιρία να λέμε στον άνθρωπό μας με καλοσύνη πώς νιώθουμε, βάζοντας όμορφους παρονομαστές.

Όταν η καλοσύνη εκφράζεται στη σχέση, τα ζευγάρια νιώθουν περισσότερη φροντίδα, προσοχή, αγάπη και κατανόηση. Η καλοσύνη συμβάλλει σε ένα συνολικό αίσθημα καλής θέλησης και θετικότητας. Έτσι τα ζευγάρια εμπνέονται και παρακινούνται να συνεχίσουν το μοτίβο, το οποίο οδηγεί σε έναν θετικό κύκλο αγάπης και γενναιοδωρίας.

Οι άνθρωποι νιώθουν σημαντικοί όταν έχουν την προσοχή του συντρόφου τους.
Είμαστε όλοι τόσο απασχολημένοι και οι περισσότεροι νιώθουμε ότι ο χρόνος μας είναι εξαιρετικά πολύτιμος. Όταν κάποιος αισθάνεται ότι είναι η προτεραιότητα, μπορεί να τον βοηθήσει να νιώσει σημαντικός. Που ούτως ή άλλως είναι.

Τελικά όλοι καταλαβαίνουμε πόσο κρίσιμο είναι να συμπεριφερόμαστε καλά στους συντρόφους μας, αλλά μερικές φορές χρειάζεται να μας υπενθυμίζεται πόσο ουσιαστική είναι η ευγένεια σε μια σχέση.

Διαβάστε ακόμη:

4 απλά βήματα για τέλεια εφαρμογή του κόκκινου κραγιόν

Γιατί το νέο περιβάλλον διαταράσσει τον ύπνο, σύμφωνα με τον ειδικό

Πηγή: savoirville