Η οργάνωση αυτών των 5 πραγμάτων θα φτιάξει το Σαββατοκύριακό σου

Η οργάνωση όλου του σπιτιού σε μία μόλις μέρα είναι χαοτική διασικασία. Ξεκίνα με λίγα πράγματα και θα καταλάβεις τη χαρά της Marie Kondo.

Η οργάνωση των χώρων του σπιτιού θέλει σταδιακά βήματα. Και ίσως το Σάββατο και η Κυριακή να είναι οι μέρες που έχεις χρόνο να απολαύσεις λίγο το καλοκαίρι. Γι’ αυτό σου έχουμε τη λύση.

Τα κουτιά με τα μπαχαρικά σου

Ξεκινώντας με την οργάνωση της κουζίνας, τα χιλιάδες κουτιά με τα μπαχαρικά και τα σκεύη που χρησιμοποιείς είναι τα πρώτα στην to-do list. Μπορεί να έχεις τα μισά έξω για ευκολία στην καθημερινότητα αλλά αυτό, συχνά δημιουργεί σύγχυση. Βρες λίγα λεπτά για να τα αναδιοργανώσεις έτσι ώστε με τη νέα εβδομάδα, να τα βρεις όλα στη θέση τους.

Τα καλλυντικά σου

Πόσα καλλυντικά έχεις ξεχασμένα σε τσάντες; Πόσα έχουν μείνει στο μπάνιο ή στο δωμάτιο σου; Αυτό το Σαββατοκύριακο αφιέρωσε λίγο χρόνο στην οργάνωση των προϊόντων ομορφιάς. Μπορείς να τα τακτοποιήσεις σε διαφορετικά νεσεσέρ ανά προϊόν ή απλώς να τα συγκεντρώσεις σε ένα που θα έχει συγκεκριμένη θέση στο σπίτι. Έτσι, δεν θα ψάχνεις Δευτέρα πρωί το κραγιόν σου τελευταία στιγμή.

Τα gadget σου και τους φορτιστές τους

Αν χάνεις συχνά τους φορτιστές σου ή τους αφήνεις μπλεγμένους στη γωνία του γραφείου σου, σε νιώθουμε. Η καθημερινή χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών δεν σου αφήνει χρόνο να σκεφτείς πως ίσως θέλουν κι αυτά μία οργάνωση. Συγκέντρωσε επομένως, τα αντίστοιχους φορτιστές για κάθε gadget, ξεμπέρδεψε τα καλώδια τους και κράτησε τα σε ένα σημείο. Με αυτό τον τρόπο, θα ξέρεις που βρίσκεται το καθετί και δεν θα καταστρέφεται κανένα καλώδιο.

Τα βιβλία σου

Αν έχεις παντού μέσα στο σπίτι, βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, οποιαδήποτε γραφική ύλη, ήρθε η ώρα να τα τακτοποιήσεις. Αν έχεις κάποια βιβλιοθήκη ή ράφι, μάζεψε τα βιβλία σου και ταξινόμησέ τα. Μπορείς να το κάνεις με αλφαβητική σειρά ή και με βάση το χρώμα. Θα έχεις έτσι, έναν πιο καθαρό, οργανωμένο χώρο αλλά και μία πιο instagrammable γωνιά βιβλίου που θα απολαμβάνεις να επισκέπτεσαι.

Τα “καθαριστικά” σου

Με άλλα λόγια, τα πετσετάκια για τις επιφάνειες, τις βούρτσες για το μπάνιο, τις σκούπες, τα απορρυπαντικά. Οτιδήποτε χρησιμοποιείς για να καθαρίσεις τις επιφάνειες του σπιτιού σου. Καθετί από αυτά έχει σίγουρα μία θέση ή αν δεν έχει, μπορείς να την ορίσεις αυτό το Σαββατοκύριακο. Θα δεις πως με με μία σύντομη οργάνωση μερικών βασικών εργαλείων από την καθημερινότητα σου, θα οργανωθεί κι αυτή μαζί τους. 

Διαβάστε επίσης:

Η ωραιότερη σπιτική λεμονάδα με μελισσόχορτο

“O σύντροφός μου δεν με υπερασπίζεται”
 

Πηγή: savoirville