Κλείσιμο

Η καλή ισορροπία του σώματός σου μπορεί να σε βοηθήσει και εκτός γυμναστικής

Πόσες φορές προσπάθησες να κάνεις ακριβώς όσα έβλεπες στο βίντεο με τη yoga, αλλά ήταν αδύνατο γιατί έχανες κάθε λίγο και λιγάκι την ισορροπία σου; FYI, ενώ η yoga είναι μία μορφή άσκηση που εξασκεί και την ισορροπία, υπάρχουν εκεί έξω ειδικά σχεδιασμένα workouts αποκλειστικά και μόνο για τη βελτιστοποίηση της ισορροπίας σου.

Σε τι σε ωφελεί η καλή ισορροπία του σώματος σου;
Αν βγάλεις τη yoga και την ισορροπία πάνω στα ψηλά τακούνια σου, η καλή ισορροπία μπορεί μακροπρόθεσμα να αποδειχθεί σωτήρια. Όσο μεγαλώνουμε, μεγαλώνει και το ρίσκο για διάφορες πτώσεις και τραυματισμούς. Ξέρεις, όμως, ήδη πως οι τραυματισμοί σε μεγάλη ηλικία δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση γιατί χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο επαναφοράς. Ήδη από την δεκαετία των 30 μας, λέγεται ότι χάνουμε μυική μάζα και δύναμη σταδιακά. Μαζί με αυτή χάνεται και η ικανότητά μας να κρατάμε καλά την ισορροπία μας.

Η καλή ισορροπία συνδέεται με πολλά όργανα και μύες ταυτόχρονα. Αν, λοιπόν, έχεις μεριμνήσει γι'αυτή, σημαίνει ότι έχεις εξασκήσει κατάλληλα και τα συγκεκριμένα μέρη του σώματος σου. Μακροπρόθεσμα, ο οργανισμός σου θα εκτιμήσει αυτή την προσπάθεια και δεν θα είναι τόσο ευάλωτος σε τραυματισμούς και τραβήγματα.

Τι μπορείς να κάνεις για να έχεις καλύτερη ισορροπία;
Δε λέμε ότι μετά από τα παρακάτω tips θα μπορείς να περπατήσεις πάνω σε τεντωμένο σκοινί. Σίγουρα, όμως, θα έχεις μία καλύτερη στάση σώματος και μεγαλύτερη αντοχή σε ασκήσεις που απαιτούν ισορροπία.

1. Σε τέτοιου είδους ασκήσεις προσπάθησε να κρατήσεις το βλέμμα σου χαλαρό και σταθερό σε ένα μόνο σημείο μπροστά σου.

2. Δούλεψε την αναπνοή σου. Ξέρουμε ότι δεν είναι κάτι πρωτότυπο, αλλά η σωστή αναπνοή είναι η αρχή κάθε τι που έχει σχέση με το σώμα σου. Αφιέρωσε λίγα λεπτά μέσα στη μέρα και κάνε 10 εισπνοές-εκπνοές ενώ στέκεσαι.

3. Την ώρα που βρίσκεσαι σε μία στάση της yoga που απαιτεί ισορροπία, στρέψε την προσοχή σου στη δύναμη του σώματός σου. Μη σε απασχολεί τόσο αν η στάση σου θα μοιάζει με αυτή της δασκάλας. Είναι προτιμότερο να σε απασχολεί αν ο οργανισμός σου σήμερα κατάφερε κάτι νέο.

4. Δοκίμασε διάφορα είδη ασκήσεων. Ένα είδος γυμναστικής δεν μπορεί να ωφελήσει όλο σου το σώμα, γι'αυτό προσπάθησε η εβδομάδα σου να έχει ποικιλία.

5. Εξάσκησε την ισορροπία σου και εκτός γυμναστικής. Χωρίς απαραίτητα να φοράς τις φόρμες, προσπάθησε μέσα στη μέρα να σταθείς στο ένα πόδι κρατώντας κάτι βαρύ και στα δύο χέρια. Λίγα δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να δεις σε τι κατάσταση βρίσκεται η ισορροπία σου.

Διαβάστε ακόμη:

Οι σύμμαχοι σου ενάντια στην ακμή και τα μαύρα στίγματα βρίσκονται ήδη στην κουζίνα σου

Τα ζώδια δίνουν τα δικά τους tips για το πώς μπορείς να κάνεις τον άνθρωπό σου ευτυχισμένο

Πηγή: Savoirville