Η γυμναστική μετά την εγκυμοσύνη δεν είναι εύκολη και δεν πειράζει καθόλου

Είναι κάπως αγχωτικό (τουλάχιστον) για τις γυναίκες και νέες μαμάδες –λες και δεν είχαμε αρκετά να μας αγχώνουν- το να διαβάζουν και να ακούν από παντού: «Πώς να επανέλθεις στα κιλά σου γρήγορα μετά τη γέννα», «Πως θα χάσεις το βάρος της εγκυμοσύνης», πως, κιλά, σώμα, βάρος.

Όλα αυτά ενώ έχεις μόλις γεννήσει κι ενώ έχεις να μάθεις πως να είσαι μαμά –όχι καμία δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας πώς να είναι μαμά.
Και ξέρεις κάτι; Δεν έχει καμία σημασία. Το σώμα σου είναι δικό σου. Πριν και μετά τη γέννα. Έχει καταφέρει να κρατήσει υγιείς και δυνατούς εσένα και το μωρό σου και ας καταπονήθηκε λίγο. Η ουσία δεν είναι να επανέλθει το σώμα σου, η ουσία είναι να αναρρώσεις, να χαλαρώσεις και να χαρείς τη νέα συνθήκη.

Ναι, το fitness μετά τη γέννα δεν είναι εύκολο, ούτε ίδιο όπως πριν (στην αρχή τουλάχιστον) και δεν έχει καμία σημασία. Οι αλλαγές στο σώμα σου είναι φυσιολογικές, το σώμα σου δεν είναι ξένο, ούτε του αξίζει να νιώθει αποστροφή γι’ αυτό. Έχεις μόλις κάνει κάτι αξιοθαύμαστο και αυτό από μόνο του πρέπει να σε κάνει να αγαπάς το σώμα σου πιο πολύ.

Στα λόγια βέβαια είναι εύκολο, το ξέρω. Στην πράξη πως αλλάζει το πατριαρχικό mentality που έχει περάσει μέσα μας;

Πρέπει πρώτα να θυμηθείς πόσο δυνατό είναι το σώμα σου. Πόσο δυνατή είσαι η ίδια.
Αυτό δεν σημαίνει πως χρειάζεται να ξεχάσεις τη γυμναστική, να αφεθείς σε έναν άσχημο κύκλο σκέψεων (που δυστυχώς υπάρχουν) και να αισθάνεσαι άσχημα για τον εαυτό σου. Ο γιατρός σου θα σου πει πόσο σύντομα μπορείς να ξεκινήσεις να αθλείσαι και πάλι και θα σου δώσει και οδηγίες για να γίνει σωστά χωρίς κίνδυνο για σένα.

Το fitness δεν θα είναι το ίδιο μετά τη γέννα και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ναι το σώμα αλλάζει, όπως αλλάζουν όλα τα άλλα. Αλλάζει το μυαλό, η ψυχολογία. Αλλάζουν όλα. Και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Ποιος είπε όμως ότι αλλαγή αυτή πρέπει να είναι οπωσδήποτε αρνητική ή άσχημη; Η εμμονή με το τέλειο σώμα αμέσως μετά την εγκυμοσύνη είναι μάλλον αποτέλεσμα των πειραγμένων εικόνων γύρω μας. Επί της ουσίας το τέλειο δεν υπάρχει. Ούτε πριν ούτε μετά τη γέννα.

Το σώμα σου άλλαξε για πάντα και αυτό δεν είναι ούτε κακό ούτε αρνητικό. Το σώμα σου άλλαξε γιατί έκανε καταπληκτικά πράγματα. Κι όταν του το αναγνωρίσεις θα δεις πόσο πανέμορφο ήταν, είναι και θα είναι.

Διαβάστε ακόμη:

-H σωστή διατροφή και τα συμπληρώματα για την περίοδο της εγκυμοσύνης σύμφωνα με τον γυναικολόγο

-Τεχνικές μαλλιών που επιτρέπονται ή απαγορεύονται στην εγκυμοσύνη και στον θηλασμό

Πηγή: Savoirville