Γυμνάσου χορεύοντας και απόλαυσε τα οφέλη του χορού

Ακόμα κι αν δεν έχεις χορέψει ποτέ στη ζωή σου, ξέρεις τα οφέλη του χορού. Είναι τρόπος έκφρασης, αλλά και ένας εξαιρετικός τρόπος να γυμνάσεις τόσο το σώμα όσο και το μυαλό σου.

Ο χορός δεν είναι απλώς μια μορφή άσκησης και γιατί ενώ μπορείς να εκμεταλλευτείς τα πολλά οφέλη του να μην το κάνεις; Δεν είναι άλλωστε ποτέ αργά για να μάθεις να χορεύεις.

Χορός και ηλικία

Όπως και σε κάθετι σ’αυτή τη ζωή, έτσι και στο χορό η ηλικία δεν έχει πρακτικά καμία σημασία, αφού οι βαθμοί δυσκολίας του ποικίλουν και μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε ανάγκη. Ο χορός είναι για ανθρώπους όλων των ηλικιών. Σημασία έχει να το δοκιμάσεις.

Κάθε κίνηση είναι καλή κίνηση

Κάθε είδος γυμναστικής είναι ωφέλιμο για το σώμα και το πνεύμα και αν το κάνεις για περισσότερο από 30 λεπτά κάθε μέρα, τότε σίγουρα κάνεις πολύ καλό στο σώμα σου. Πέρα από τα πολλά οφέλη όμως, η κίνηση και η οποιαδήποτε εκγύμναση σε βοηθά να διατηρήσεις μία καλή φυσική κατάσταση αλλά και μία πιο νεανική όψη. Ειδικά αν δεν είσαι τύπος που συμπαθεί το γυμναστήριο, ο χορός γράφει το όνομά σου.

Θυμήσου τον νεότερο εαυτό σου

Η ανάμνηση του παρελθόντος είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι του να είσαι άνθρωπος και κάτι που πρέπει να το γιορτάζεις – το να ζεις για να αφηγείσαι υπέροχες ιστορίες κι εμπειρίες από όταν ήσουν νεότερη είναι κάτι αναγκαίο για να θυμάσαι πως είναι να είσαι παιδί. Και ο χορός θα σου θυμίσει ακριβώς αυτό. Πώς να χαίρεσαι και να διασκεδάζεις, όπως όταν ήσουν παιδί που χόρευες σαν να μην υπάρχει αύριο.

Βάλε μικρούς στόχους

Δεν χρειάζεται να δεσμευτείς με πολύμηνα μαθήματα χορού αν αυτό δεν σε εκφράζει. Μπορεί πάντα να είναι κάτι που θα κάνεις εβδομαδιαία για να διασκεδάσεις και να ‘’ξεσκουριάσεις’’. Έτσι και δεν θα βάλεις στόχους που δεν ξέρεις αν θα πετύχεις αλλά θα έχεις κι ένα κίνητρο να σε παρακινήσει μέσα στην εβδομάδα. Άλλωστε πως θα ξέρεις αν σου αρέσει κάτι αν πρώτα δεν το δοκιμάσεις;

Σημασία έχει να περνάς καλά

Η ανταγωνιστικότητα μπορεί να είναι διασκεδαστική και είναι σημαντική σε πολλές πτυχές της ζωής σου, αλλά στο χορό δεν χρειάζεται να βιαστείς. Όλοι εξάλλου πάνε με τους δικούς τους ρυθμούς και το πιο σημαντικό για να είσαι καλή είναι να το απολαύσεις.

Ποια τα οφέλη του χορού στο σώμα και το πνεύμα;

Στο σώμα:

- Ενισχύει την υγεία της καρδιάς και των πνευμόνων
- Βοηθά στην απώλεια βάρους
- Χαρίζει δύναμη και ισορροπία
- Συμβάλλει στην ευλυγισία
- Είναι κατάλληλος για όλους

Στο πνεύμα:

- Κρατά νέο τον εγκέφαλο
- Γυμνάζει και το μυαλό
- Βοηθά στη μείωση του άγχους
- Καταπολεμά την κατάθλιψη
- Χαρίζει αυτοπεποίθηση
- Και το πιο βασικό: Σε κάνει να διασκεδάζεις!!

Αν δεν σε έπεισα να δώσεις μία ευκαιρία στο χορό, τότε το μόνο που θα σε πείσει  είναι να του δώσεις όντως μία ευκαιρία! Μια δοκιμή θα σε πείσει!
 

Διαβάστε ακόμα:

Οι ασπρόμαυρες κουζίνες είναι το the next best thing στη διακόσμηση

Όλα εκείνα που θέλεις να ξέρεις για τα ένζυμα στη ρουτίνα περιποίησής σου

Πηγή: savoirville.gr