Iran AP

Επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Όλες οι εξελίξεις

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα, με την Τεχεράνη πάντως να την υποβαθμίζει, μεταδίδοντας εικόνες κανονικότητας από τις ιρανικές πόλεις. Τα συστήματα αεράμυνας του Ιράν ενεργοποιήθηκαν σε αρκετές περιοχές ως προφύλαξη έναντι πιθανών εναέριων απειλών, σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων IRNA.

Κλείσιμο

Γιατί το παιχνίδι είναι εξίσου ευεργετικό και για τους ενήλικες;

Το παιχνίδι είναι θεμελιώδης ανάγκη στην καθημερινότητά μας. Για την ακρίβεια, είναι το «κλειδί» στην ιεραρχία των αναγκών μας, αφού αποτελεί παγκόσμιο μέρος της ανθρώπινης εμπειρίας που παρατηρείται σε κάθε πολιτισμό. Δυστυχώς όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που αυτή η δραστηριότητα είναι λανθασμένα συνυφασμένη μόνο με την παιδική ηλικία. «Το παιχνίδι είναι για παιδιά», συνηθίζουμε να λέμε. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Το παιχνίδι μπορεί να είναι για τους ενήλικες ένα είδος θεραπείας, καθώς σχετίζεται εξ ορισμού με την ψυχολογική, συναισθηματική και κοινωνική ευημερία.

Ενδυναμώνει τις σχέσεις 

Ένα φλέγον ζήτημα της σύγχρονης κοινωνίας, είναι η κοινωνική αποξένωση και απομόνωσή. Αλήθεια, έχεις σκεφτεί ποτέ ποια μπορεί να είναι η πηγή αυτού του προβλήματος; Φυσικά το γεγονός ότι δεν έχουμε μάθει να χτίζουμε ισχυρούς δεσμούς και ουσιαστικές σχέσεις. Δεν αισθανόμαστε ποτέ πραγματικά «κοντά» με τους συνανθρώπους μας. Το παιχνίδι λοιπόν, μπορεί να κάνει με έναν μαγικό τρόπο τις σχέσεις πιο ουσιαστικές. Μέσα από αυτή την παραγωγική δραστηριότητα, βελτιώνουμε την ποιότητα των σχέσεων μας, επουλώνοντας δικά μας τραύματα.

Προάγει τη δημιουργική σκέψη 

Το παιχνίδι είναι η «κορωνίδα» της μάθησης. Καλλιεργεί τη δημιουργική σκέψη, ενισχύει τη φαντασία μας, βελτιώνει την προσαρμοστικότητά μας και μας προσφέρει διαφορετικές διεξόδους για τα προβλήματά μας. Οξύνει την περιέργειά μας, ενώ εκείνη με τη σειρά της μας ωθεί να ανακαλύψουμε έναν νέο κόσμο. Το παιχνίδι μας προσφέρει την ευκαιρία να αναπτύξουμε τόσο τη δημιουργική, όσο και να την αναλυτική πτυχή της σκέψης μας.

Είναι το αντίδοτο στο άγχος και το στρες 

Η σύγχρονη ζωή κινείται με φρενήρεις ρυθμούς. Το άγχος και το στρες μας βομβαρδίζουν καθημερινά. Το παιχνίδι λοιπόν, είναι το καλύτερο αντίδοτο σε όλη αυτή την πίεση που συνεχώς βιώνουμε. Σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια Esther Perel, η διατήρηση της αίσθησης του χιούμορ είναι ζωτικής σημασίας, και άρρηκτα συνδεδεμένη με την ίδια τη ζωή και τη φύση των ανθρώπων. Για σκέψου, όλοι μας δεν χρειαζόμαστε έναν τρόπο διαφυγής από την καθημερινή ρουτίνα μας;

Δίνει μια αίσθηση ελευθερίας 

Έχεις παρατηρήσει ότι όταν παίζεις ένα παιχνίδι, εξετάζεις τα πράγματα διαφορετικά, από μια νέα οπτική; Κι αυτό γιατί; Γιατί το παιχνίδι διευρύνει το φάσμα των διαθέσιμων επιλογών μας. Το παιχνίδι μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε νέες συνδέσεις, μεταξύ άσχετων πραγμάτων. Αυτή η διαδικασία, είναι που μας προσφέρει ένα αίσθημα ελευθερίας. Μέσα από το παιχνίδι, βρίσκουμε παντού νέες λύσεις σε αδιέξοδα. Σταματάμε να βλέπουμε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο. Η σκέψη μας διευρύνεται, και έτσι δια μαγείας νιώθουμε μια εσωτερική ελευθερία.

Διαβάστε ακόμα

Στη δεύτερη σεζόν της σειράς ‘Valeria’ οι ηρωίδες ανακαλύπτουν τελικά τη δύναμη της γυναικείας φιλίας

3 tips για να φαίνεσαι πάντα στυλάτη και εναρμονισμένη με τις τάσεις της μόδας

Πηγή: savoirville.gr