Γιατί το διάλειμμα μέσα στην εβδομάδα θα αλλάξει την εργασιακή σου απόδοση

Το μυστικό της επιτυχίας στη δουλειά δεν είναι οι υπερωρίες. Είναι το διάλειμμα στην εβδομάδα που σε βοηθάει να φορτίσεις τις μπαταρίες σου.

Αναρωτιέσαι πως θα επιστρέψεις στο γραφείο μετά από τόσο καιρό δουλειάς από το σπίτι; Είναι κι άλλοι μαζί σου σε αυτό. Οι τωρινές συνθήκες φέρνουν συνεχώς νέες προϋποθέσεις στον εργασιακό χώρο. Κι εσύ είσαι στη μέση, χωρίς να ξέρεις πως θα αποφύγεις το burnout. Υπάρχει όμως λύση. Αν θες να βοηθήσεις τον εαυτό σου να ανταπεξέλθει αλλά και να έχει καλύτερη ψυχολογία και απόδοση, κάνε ένα break. Όχι υπερωρίες, όχι παραπάνω άγχος από αυτό που έχεις ήδη. Η κατάσταση απαιτεί να είσαι εφευρετική και να δίνεις συχνά στον εαυτό σου ένα push. Το ενδιάμεσο διάλειμμα στην εβδομάδα είναι το κλειδί.

Οι Σουηδοί έχουν μία λέξη γι' αυτή τη συνήθεια. Το "Lillördag" σημαίνει "Μικρό Σάββατο" και είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Στα ελληνικά δεδομένα, φέρε αυτό το "little Saturday" στην Τετάρτη σου.

Η Τετάρτη μπορεί να γίνει το νέο Σαββατοκύριακο

Είναι η καταλληλότερη μέρα να κάνεις μία παύση από το άγχος των προηγούμενων ημερών αλλά και μία προετοιμασία για τις επόμενες. Αν η δουλειά σου δεν επιτρέπει να τελειώσεις νωρίτερα εκείνη τη μέρα ή να πάρεις το ρεπό σου, υπάρχει εναλλακτική.

Καθιέρωσε ένα μικρό party για σένα μέσα στην εβδομάδα

Δεν χρειάζεται να είναι κάτι σπουδαίο. Μπορεί να είναι οτιδήποτε σε ευχαριστεί και σε κάνει να ξεχνιέσαι.

Μία ταινία με το αγαπημένο σου snack ή ποτό, ένα ωραίο ζεστό ντους ή ένα καινούριο βιβλίο που συνεχώς αμελείς να ξεκινήσεις.

Ένας περίπατος στο αγαπημένο σου σημείο στην πόλη.

Μία βόλτα με την κολλητή σου που έχεις καιρό να δεις.

Γιατί είναι όμως τόσο σημαντική αυτή η midweek παύση;

Έρευνες δείχνουν πως οι εταιρίες που έδιναν ρεπό τις Τετάρτες, τριπλασίασαν τα έσοδα τους. Πίσω από αυτό κρύβεται η καλή ψυχολογία των εργαζομένων. Όταν ο υπάλληλος "υποφέρει¨ συναισθηματικά και εργασιακά, δεν αποδίδει. Είναι επομένως, προς όφελος όλων τα μικρά διαλείμματα.

Μην ανησυχείς πως μένεις πίσω. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι σαν να δίνεις στον εαυτό σου ώθηση για να προχωρήσει πιο δυναμικά στα επόμενα tasks.

Διαβάστε ακόμα:

3 συνταγές για »δείπνο για έναν», για μετά την προπόνηση

Εσένα ποιο είναι το κουμπί σου όταν όλα πάνε στραβά; 

Πηγή: savoir ville