Είναι πράσινο, οβάλ και εξωτικό. Αρέσει, βασικά, σε όλους και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου επιτυχώς σε αλμυρά και γλύκα φαγητά και σε ροφήματα. Εάν δεν το έχεις ήδη μαντέψει αναφερόμαστε στο αβοκάντο. Αυτό το μικρό αλλά πεντανόστιμο φρούτο που κυριαρχεί τόσο στις κουζίνες όσο και στα Instagram feeds μας τα τελευταία χρόνια.

Εάν βρίσκεις τον εαυτό σου μέσα στους πολλούς λάτρεις του αβοκάντο, σου έχουμε καλά νέα. Όσο νόστιμο είναι στη διατροφή μας και καλό για την υγεία μας άλλο τόσο ευεργετικό είναι και για το δέρμα μας. Και στην αισθητική χρήση του, δεν χάνει την πληθώρα πλεονεκτημάτων που προσφέρει. Ενδεικτικά, το εύρος από τα οφέλη του περικλύει από περισσότερη ενυδάτωση μέχρι μείωση ερεθισμών. Το μυστικό πίσω από αυτό το μεγάλο εύρος πλεονεκτημάτων οφείλεται στα συστατικά του. Το έλαιο αβοκάντο, η μορφή στην οποία το εφαρμόζουμε, είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, φυλλικό οξύ, βιταμίνες C και E.

Tα οφέλη του ελαίου αβοκάντο για την επιδερμίδα

Οι βιταμίνες C και Ε που περιέχει έχουν αντιοξειδωτική δράση. Έτσι, προστατεύουν την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από τις UV ακτίνες και την ατμοσφαιρική μόλυνση. Παράλληλα, τα λιπαρά οξέα παρέχουν πλούσια ενυδάτωση, ενισχύοντας τον επιδερμικό φραγμό. Λόγω αυτού, είναι ιδανική πηγή ενυδάτωσης για ξηρό, κατεστραμμένο ή σκασμένο δέρμα. Το ελαϊκό οξύ που περιέχει πάει ένα βήμα παραπέρα την ενυδατική του δράση, αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου. Τέλος, το έλαιο αβοκάντο έχει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μειώνει τον αριθμό φλεγμονωδών κυττάρων στην επιδερμίδα ενώ επουλώνει πληγές και ερεθισμούς. Έτσι, ηρεμεί ερεθισμούς από έκζεμα, δερματίτιδα ή και ακμή.

Τα καλά νέα συνεχίζουν καθώς υπάρχουν πολλοί τρόποι να το εντάξεις στη ρουτίνα σου

Αρχικά, μπορείς να προμηθευτείς κατευθείαν έλαιο αβοκάντο και να το χρησιμοποιήσεις σαν ενυδατική. Προτίμησε οργανικό, ακατέργαστο και ψυχρής πίεσης έλαιο αβοκάντο για να πάρεις όλα τα οφέλη που έχει να προσφέρει στο δέρμα σου. Καθώς είναι ένα φυσικό έλαιο θέλει λίγο προσοχή πριν το χρησιμοποιήσεις ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας σου. Εάν έχεις ξηρή επιδερμίδα πιθανότατα θα δεις όλα τα οφέλη χωρίς κάποιον ερεθισμό. Εάν, όμως, έχεις λιπαρή επιδερμίδα ή προδιάθεση για ακμή και σπυράκια θέλει περισσότερη προσοχή. Όντας έλαιο, μπορεί να φράξει τους πόρους σου, εντείνοντας σπυράκια και ακμή.

Μια καλή πρακτική συμβουλή για να δεις πόσο πιθανό είναι να ερεθίσει το δέρμα σου είναι να αναλογιστείς πώς έχει αντιδράσει η επιδερμίδα σου στο λάδι καρύδας. Εάν δεν έχεις κάποιον ερεθισμό χρησιμοποιώντας λάδι καρύδας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έλαιο αβοκάντο άφοβα. Και αυτό γιατί το λάδι καρύδας είναι πολύ πιο εμφρακτικό από το έλαιο αβοκάντο. Εναλλακτικά, και για να μειώσεις ακόμα περισσότερο την πιθανότητα ερεθισμού, προτίμησε κάποιο προϊόν με έλαιο αβοκάντο.

Έτσι, μπορείς να το εισάγεις σε όποιο βήμα της ρουτίνας σου προτιμάς και να είσαι ήσυχη ότι δεν θα έχεις ερεθισμό αφού το προϊόν είναι κατάλληλα παρασκευασμένο και ελεγμένο. Ανεξάρτητα τον τρόπο που θα επιλέξεις να το εντάξεις στο beauty routine σου, ήρθε η ώρα να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου αβοκάντο στο φαγητό, το ρόφημα και την καθημερινή σου περιποίηση!

Διαβάστε επίσης:

Πόσο έχει αλλάξει ο τρόπος που κάνουμε το makeup μας το 2021;

Τα 5 Instagram trends που θα μεταμορφώσουν το σπίτι σου σε κάτι εντελώς καινούργιο

Πηγή: savoirville