Γιατί η Κένταλ Τζένερ αντιμετωπίζει κατηγορίες για «πολιτισμική ιδιοποίηση» (pics, vid)

Kατηγορίες για «πολιτισμική ιδιοποίηση» αντιμετωπίζει η Κένταλ Τζένερ, αυτή τη φορά με αφορμή τη νέα διαφημιστική της καμπάνια για την τεκίλα της «818». 

Το 25χρονο μοντέλο εμφανίζεται σε φωτογραφίες και βίντεο σε αγρόκτημα αγαύης (βασικό συστατικό της τεκίλας) στο Τζαλίσκο του Μεξικού, όπου δημιούργησε κατάστημα για τη νέα επιχείρηση.

Μοιράζοντας το περιεχόμενο στην προσωπική της σελίδα στο Instagram, η Τζένερ σημείωσε την «απίστευτη εμπειρία που έχω μέχρι στιγμής, μαθαίνοντας για αυτό το όμορφο μέρος, τον όμορφο πολιτισμό και τους όμορφους ανθρώπους!»

Σε ολόκληρη τη διαφήμιση - η οποία περιλαμβάνει την Τζένερ να ιππεύει ανάμεσα σε σειρές φυτών αγαύης και να πίνει τεκίλα στο πίσω μέρος ενός φορτηγού – το μοντέλο φοράει τζιν, καουμπόικο καπέλο και μια βαμβακερή ζακέτα πάνω από ένα φανελάκι, ενώ είναι χτενισμένη με κοτσίδες, look που ορισμένοι χαρακτήρισαν «migrant chic».

Για πολλούς, η εμφάνιση βασίζεται στα στερεότυπα που σχετίζονται με τους Μεξικανούς αγρότες κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις στα social media. 

Πάντως, έως στιγμής, η 25χρονη δεν έχει πάρει θέση για τις αντιδράσεις. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

 

 

Πηγή: skai.gr