Γιατί η καθημερινότητα τελευταία θυμίζει σπίτι δουλειά, δουλειά σπίτι;

Νιώθεις τελευταία ότι η καθημερινότητά σου έχει μπει στον αυτόματο πιλότο; Ξαφνικά όλα μοιάζουν σαν υποχρέωση και τικ σε λίστες. Αυτή η τάση για παραγωγικότητα σε πιέζει περισσότερο από όσο νομίζεις. Αυτή η ανάγκη να είσαι τελειομανής σε εγκλωβίζει και δεν σου επιτρέπει να βλέπεις όσα σε κάνουν ευτυχισμένη.

Παρατήρησε την καθημερινότητά σου και δες αν αυτά που κάνεις σε γεμίζουν όσο θα ήθελες.

Η δουλειά σου
Ναι, πρέπει να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου. Πρέπει να δουλεύεις σωστά και να τηρείς τις προθεσμίες σου. Αυτό όμως αποτελεί ένα μόνο κομμάτι της επαγγελματικής σου ταυτότητας. Μέσα σε όλο αυτό όμως, ξεχνάς ίσως το σκοπό της δουλειάς σου. Γιατί ανέλαβες αυτή τη θέση; Νιώθεις το ίδιο χαρούμενη όπως  στην αρχή; Επαναπροσδιόρισε τους λόγους που ξεκίνησες να κάνεις αυτή τη δουλειά. Και μην ξεχνάς, η δουλειά είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητας σου. Όχι όλη σου η ζωή.

Τους φίλους/ σύντροφο/ οικογένεια σου
Μην τους θεωρείς δεδομένους. Ακόμη κι αν η συνάντηση, η βόλτα με κάποιον δικό σου μοιάζει αγγαρεία πια, στην πραγματικότητα ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Μπορεί ο χρόνος να σε πιέζει αλλά προσπάθησε να κάνεις χώρο για αυτούς που μετρούν πραγματικά. Η καθημερινότητά σου γεμίζει από τους ανθρώπους αυτούς. Μην τους αφήνεις εκτός.

Τα όνειρα/ χόμπι σου
Κάπου στην πορεία, ξέχασες ίσως τι ήταν αυτό που ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις. Το έκανες; Έκανες τα μισά από αυτά ή απέχεις χιλιόμετρα; Ότι και να συνέβη, μπορείς ακόμη να ολοκληρώσεις την ιστορία σου. Δεν έφτασες σε κάποια ηλικία, δεν σου λείπει κανένα προσόν. Έχεις θάρρος, έχεις ικανότητες. Σκέψου μόνο αν θέλεις να το κάνεις και consider it done.

Η προσπάθεια είναι στη φύση του ανθρώπου
Η έλλειψη θέλησης που μπορεί προσωρινά να νιώθεις μπορεί να αλλάξει. Αυτό που λείπει δεν είναι μία ονειρική ζωή. Είναι η θέληση να εκτιμήσεις όσα έχεις ήδη στην τωρινή σου καθημερινότητα. Αν παρατηρήσεις τις θετικές πλευρές σε όσα έχεις τώρα, όλα γύρω σου θα αλλάξουν.

Διαβάστε ακόμη:

-To “Compartment Νo.6” είναι η ταινία που φιλοδοξεί να αλλάξει όσα ήξερες για τις ρομαντικές ιστορίες μέχρι σήμερα

-Πανδημία και Social Media: Πώς αυτά τα δύο θα αλλάξουν τους τύπους ραντεβού το 2022

Πηγή: Savoirville