Γιατί είναι τόσο ευεργετικό το να οργανώνεις την κάθε μέρα σου;

Το να οργανώνεις τη μέρα σου έχει λόγο ύπαρξης. Και έχει άμεση σχέση με την επιτυχία και την αυτοπεποίθηση που νιώθεις κάθε μέρα.

Έχεις μόνιμα άγχος για υποχρεώσεις που τρέχουν μέσα στη μέρα; Ακόμη κι όταν πέφτεις για ύπνο τσεκάρεις πράγματα που σε περιμένουν αύριο; Νιώθεις λες και οι 24 ώρες δεν φτάνουν για όσα έχεις να κάνεις; Μπορεί η λύση να βρεθεί όχι στον παραπάνω χρόνο αλλά στον σωστό τρόπο αξιοποίησης του ήδη υπάρχοντος χρόνου. Κι αυτό μπορεί να συμβεί με το να ξεκινήσεις να οργανώνεις τη ζωή σου.

Ακούς συνεχώς για τρόπους που μπορείς να οργανώνεις τη μέρα/μήνα/χρονιά σου. Για λίστες, bullet points, journaling.Ακούς συνέχεια για το πώς πρέπει να βάλεις τη ζωή σου σε μια σειρά. Αλλά δεν ξέρεις το γιατί.

Για ποιο λόγο πρέπει να οργανώνεις την ημέρα σου; Γιατί μερικές φορές βγαίνει σε καλό το να έχεις αυτό το plan freak στοιχείο στο χαρακτήρα σου;

1. Βιώνεις τη μέρα σου με λιγότερο άγχος

Πηγή του άγχους είναι το ότι δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Το άγνωστο, αυτό που δεν έχεις κατά κάποιο τρόπο προβλέψει. Βλέπεις την εργασία που έχεις να κάνεις, το deadline της δουλειάς, ένα project που σε περιμένει και νιώθεις ένα χάος να σε κατακλύζει. Πάρε τα πράγματα με τη σειρά. Χώρισε σε μικρά τμήματα και χρονικά περιθώρια όσα έχεις να κάνεις. Αντί να έχεις άγχος για το πώς θα τα βγάλεις όλα πέρα, θα ακολουθήσεις το πλάνο που έβγαλες εσύ για σένα.

Σταδιακά, θα δεις πως θα ολοκληρώνεις περισσότερα πράγματα από αυτά που έθετες στην αρχή. Το πλάνο αυτό σου προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά μέσα στη μέρα.

2. Νιώθεις πάντα προετοιμασμένη

Μπορεί να μη μιλάμε για 100% προετοιμασία αλλά όταν οργανώνεις τη μέρα σου, σημαίνει πως έχεις ένα-δύο πλάνα κατά νου. Αν θέλεις να διαχειριστείς έξυπνα το χρόνο σου, το να οργανώνεις καθετί, μοιάζει η ιδανική λύση. Ακόμη λοιπόν κι αν κάτι δεν πάει σύμφωνα με το plan A, προχωράς στο plan B. Έχεις πάντα ένα πλάνο δράσης με το οποίο οργανώνεις καθετί στο μέγιστο βαθμό.

3. Μαθαίνεις να θέτεις προτεραιότητες

Οι προτεραιότητες αποτελούν την πολυτιμότερη δεξιότητα στη διαχείριση χρόνου.Συχνά, νιώθεις το βάρος όλων αυτών που έχεις να κάνεις, με αποτέλεσμα να μην ξέρεις από που να ξεκινήσεις. Κάποιος όμως που οργανώνει τη μέρα του, δεν πέφτει σε αυτή την παγίδα. Έχει θέσει προτεραιότητες σχετικά με το τι πρέπει να γίνει πρώτα και πώς. Αυτή η τεχνική επίσης σε βοηθά μακροπρόθεσμα προκειμένου να ξέρεις πώς θα αντιμετωπίζεις κάτι που σου έχει ξανά συμβεί.

4. Χτίζεις την αίσθηση της επιτυχίας

Η αίσθηση του ότι καταφέρνεις να τα φέρεις εις πέρας, σε οτιδήποτε, είναι σπουδαία. Είναι αυτή που σου δίνει το κίνητρο να συνεχίσεις να οργανώνεις τη μέρα σου, να φτιάχνεις καινούρια πλάνα. Σταδιακά, αποκτάς μία αυτοπεποίθηση να επιτύχεις οτιδήποτε σου έρθει στη ζωή. Αυτό φυσικά, το φτιάχνεις μέσα από την προσπάθεια και τη θέλησή σου. Αλλά σιγά σιγά, θα γίνει εμφανές τόσο έξω όσο και κυρίως, μέσα σου.

5. Η ζωή σου θα μπει σε σειρά

Η καθημερινότητά σου θα αποκτήσει δομή. Θα επηρεαστεί θετικά όλη η σφαίρα της καθημερινότητάς σου. Από την ώρα που πέφτεις για ύπνο και ξυπνάς, τα γεύματα που επιλέγεις να φας, μέχρι το πώς διαλέγεις να περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο. Θα έχεις μία πιο ξεκάθαρη όψη του χρόνου, της μέρας σου, των θέλω σου. Γιατί λοιπόν να μη δώσεις μια ευκαιρία στο να οργανώνεις καλύτερα τη μέρα σου από εδώ και στο εξής; 

Διαβάστε επίσης:

Gingerbread Pancakes κι άλλες 3 συνταγές που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο

No place like home: Πώς θα διακοσμήσεις τον χώρο σου όπως θα το έκανε ένας influencer
 

Πηγή: savoirville