Γι' αυτό δεν πρέπει να πλένουμε τα δόντια μας αφού φάμε πρωϊνό-Μια οδοντίατρος εξηγεί (vid)

Η οδοντίατρος Anna Peterson θέλησε να δώσει τέλος στο debate για το αν πρέπει να πλένουμε τα δόντια μας πριν ή αφού φάμε πρωϊνό.

Συγκεκριμένα, η οδοντίατρος δημοσίευσε βίντεο στο Tik Tok, ώστε να προειδοποιήσει τον κόσμο για τη βλάβη που μπορεί να προκαλέσει στα δόντια μία τόσο απλή συνήθεια σαν αυτή και εξηγεί γιατί.

Στο βίντεο που έχει μαζέψει πάνω από 800.000 προβολές και έχει συγκεντρώσει πάνω από 36 χιλιάδες «like», αναφέρει τα εξής:

«Γνωρίζατε ότι δεν πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά το πρωινό; Πάντα να το κάνετε πριν φάτε. Και υπάρχουν δύο λόγοι γι΄αυτό: όταν τρώμε πρωινό, το στόμα μας γίνεται όξινο, οπότε αυτό που κάνουμε με την οδοντόβουρτσα είναι να μεταφέρουμε το οξύ στα δόντια, κάτι που φθείρει το σμάλτο. Ακόμα, το πλύσιμο πριν το πρωινό προστατεύει τα δόντια από οτιδήποτε πρόκειται να φάμε».

Φυσικά υπήρξαν αντιδράσεις από τους χρήστες του διαδικτύου, με μερικούς να αναφέρουν ότι δεν τους αρέσει να τρώνε δημητριακά με γεύση μέντας, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα αν πλύνεις τα δόντια σου 30 λεπτά αφού φας.

 

@annapetersondental

What do you do? 🦷 #UnfoldChallenge #fyp #dentistry #lgbtq #JDVaporMaxShuffle

♬ Inspiration - WavebeatsMusic
Πηγή: Indy100