Φτιάξε τη βαλίτσα των διακοπών σου σύμφωνα με τα tips της Marie Kondo

Πάντα περιμένουμε τις καλοκαιρινές διακοπές μας όσο τίποτα, πόσο μάλλον φέτος μετά από έναν τόσο δύσκολο χειμώνα. Τα προβλήματα όμως με το να έχεις να πας διακοπές ένα τόσο μεγάλο διάστημα μπορεί να είναι πολλά. Ένα από αυτά είναι και η οργάνωση της βαλίτσας σου.

Όταν όμως μιλάμε για οργάνωση, κάθε τύπου, το πρώτο άτομο που μας έρχεται στο μυαλό είναι η Marie Kondo. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην έχει tips ακόμα και για την οργάνωση της βαλίτσας των καλοκαιρινών σου διακοπών.

Η Marie Kondo λοιπόν, σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στο Sunday Edit μοιράστηκε με τους αναγνώστες όλες τις  χρήσιμες συμβουλές και τα μυστικά της για το πώς να φτιάξεις τη βαλίτσα σου.  Και μεταξύ άλλων δήλωσε πως: «Η μόνη συμβουλή μου για το πακετάρισμα των πραγμάτων είναι να ταξιδεύεις μόνο με λίγα και μόνο με αυτά που θα σου προσφέρουν χαρά στο ταξίδι σου».

Προϊόντα περιποίησης και παπούτσια
Εάν έχεις πολλά προϊόντα περιποίησης αυτό που προτείνει είναι να έχεις μια τσάντα ειδικά για αυτά, και φυσικά να μην κουβαλάς μαζί σου τις κανονικές συσκευασίες τους αλλά μόνο τις συσκευασίες ταξιδιού.

Σχετικά με τα παπούτσια η συμβουλή της είναι να τοποθετείς από μια κάλτσα μέσα σε κάθε παπούτσι, για να μη χάνουν το σχήμα τους, και έπειτα να βάζεις κάθε ζευγάρι σε μια από αυτές τις υφασμάτινες θήκες που έχουν μαζί τους οι τσάντες που αγοράζεις.

 

Και τι γίνεται με τις χιλιάδες φωτογραφίες που θα βγάλω στις διακοπές;
H Kondo είναι κάθετη σχετικά με τις φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές διακοπές. Κρατάς μόνο αυτές που σου προσφέρουν χαρά όταν τις κοιτάς. Όλες οι υπόλοιπες δημιουργούν ψηφιακό χάος, και αυτό δεν το θέλει.

Διακοπές – μωρό – Marie Kondo
Εννοείται πως εάν έχεις παιδί θα πακετάρεις και πάλι μόνο όσα πράγματα θα χρησιμοποιήσει και – φυσικά – του δίνουν χαρά. Εάν είναι σε πολύ μικρή ηλικία η Kondo προτείνει να αγοράσεις μια ελαφριά βαλίτσα με ροδάκια έτσι ώστε να μπορεί να την χρησιμοποιεί και μόνο του όταν μεγαλώσει λίγο.

Στη συνέχεια αναφέρει πως ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι άνθρωποι στο πακετάρισμα της βαλίτσας είναι το να τη γεμίζουν με πολλά ρούχα που δεν θα χρειαστούν με αποτέλεσμα αυτά να τσαλακώνονται. Η ίδια προτείνει να αφήνεις πάντα το 10% – 20% της βαλίτσας σου κενό για να βάλεις εκεί τα σουβενίρ που θα αγοράσεις. Έξυπνο;

Διαβάστε ακόμα:

Tο make up tip από το show του Dior που υπόσχεται εντυπωσιακό αποτέλεσμα

Γιατί έχουμε περισσότερη ερωτική διάθεση το καλοκαίρι;

Πηγή: Savoir Ville