Έριξε ο Τζορτζ Κλούνεϊ «πόρτα» στην Τουρκία; Η δελεαστική πρόταση των 35 εκατ. ευρώ

Είναι γνωστό ότι οι σταρ του Χόλιγουντ παίρνουν τεράστια ποσά για διαφημίσεις. Όμως όταν ο Τζορτζ Κλούνεϊ αποκάλυψε ότι απέρριψε μία τέτοια πρόταση αξίας 35 εκατ. δολαρίων, γιατί δεν ήθελε να συνδέσει το όνομά του με μία «κατά καιρούς αμφισβητήσιμη» χώρα, όλοι έσπευσαν να κάνουν υποθέσεις για το ποια είναι αυτή η χώρα. Και πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για την Τουρκία.

«Μου πρόσφεραν 35 εκατ. δολάρια για μιας μέρας δουλειά, για το διαφημιστικό μιας αεροπορικής εταιρείας», είπε ο Τζορτζ Κλούνεϊ σε συνέντευξή του στον Guardian. «Όμως μίλησα με την Αμάλ για αυτό και αποφασίσαμε ότι δεν αξίζει», πρόσθεσε.

Όπως είπε, η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία συνδέεται «με μία χώρα που παρότι είναι σύμμαχος, είναι κατά καιρούς αμφισβητήσιμη». «Και έτσι σκέφτηκα: Λοιπόν, εάν είναι κάτι που δεν με αφήνει να κοιμηθώ τα βράδια, έστω και για ένα λεπτό, δεν αξίζει».

Ως γνωστόν, η Αμάλ Κλούνεϊ, με την οποία ο ηθοποιός είναι παντρεμένος από το 2014, είναι δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μεταξύ άλλων, έχει υπερασπιστεί την Αρμενία στην υπόθεση της γενοκτονίας, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το 2016.

Έτσι, πολλοί υποθέτουν ότι η αεροπορική εταιρεία την οποία απέρριψε ο Κλούνεϊ είναι η Turkish Airlines.

Άλλωστε αυτή δεν θα ήταν η πρώτη φορά που η Turkish Airlines θα συνεργαζόταν με έναν σταρ του Χόλιγουντ.

To 2009, είχε γυρίσει διαφημιστικό με τον Κέβιν Κόστνερ.

Το 2017 είχε υπογράψει συμβόλαιο με τον Μόργκαν Φρίμαν και το 2019 είχε δείξει στο Super Bowl ένα διαφημιστικό, στηριγμένο σε μία ταινία μικρής διάρκειας που γύρισε για την εταιρεία ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ (γνωστός από ταινίες όπως οι «Gladiator» και «Alien»).

Βέβαια, η Turkish Airlines δεν είναι η μοναδική αεροπορική εταιρεία που συνεργάζεται με σταρ του Χόλιγουντ.

Η Etihad του Άμπου Ντάμπι έχει γυρίσει διαφημιστικό με την Νικόλ Κίντμαν και η Emirates του Ντουμπάι με την Τζένιφερ Άνιστον.

Πηγή: Money Review