Επτά πράγματα που πρέπει να θυμάσαι όταν παίρνεις ένα ρίσκο

Σύμφωνα με στερεότυπα, οι γυναίκες αποφεύγουν να παίρνουν ρίσκο τόσο στη δουλειά όσο και στην προσωπική τους ζωή. Και αυτό ίσως πηγάζει από τον τρόπο με τον οποίο έχουμε μεγαλώσει παρά με το μύθο ότι εκ γενετής αποφεύγουμε το ρίσκο. Ειδικά στον τομέα της εργασίας πολλές φορές ο CEO είναι άντρας και εκείνος που θα κληθεί να πάρει τις τις περισσότερες αποφάσεις για μια εταιρεία.

Ωστόσο, το γεγονός ότι δε παίρνουμε συχνά ρίσκο ή ότι το αποφεύγουμε μπορεί να μας κάνει κακό μακροπρόθεσμα. Αρκετές επιτυχημένες γυναίκες έχουν μιλήσει ανοιχτά το τελευταίο διάστημα έτσι ώστε να ενθαρρύνουν ολοένα και περισσότερα κορίτσια και γυναίκες να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους και να πάρουν ρίσκο. Εδώ είναι 7 πράγματα που είναι καλό να θυμάσαι κάθε φορά που σκέφτεσαι ή είσαι έτοιμη να ρισκάρεις.

Μεγάλες (απρόβλεπτες) ευκαιρίες προέρχονται συχνά από παίρνοντας ρίσκο

Συχνά βλέπουμε το ρίσκο ως μειονέκτημα, ως κακό, ακόμη και ως επικίνδυνο ή ανόητο. Παρόλο που αρκετές φορές μπορεί το ρίσκο να μην επιφέρει θετικά αποτελέσματα είναι καλό να θυμόμαστε ότι είναι και ορισμένες φορές που μπορεί να μας ευνοήσει. Αν φοβάσαι το ρίσκο, μπορείς να δοκιμάσεις να αναμορφώσεις τον κίνδυνο στο μυαλό σου ως ευκαιρία να πετύχεις παρά ως μονοπάτι αποτυχίας ή αμφιβολίας. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι πρόκειται να εμφανιστεί από τη στιγμή που παίρνεις ρίσκο.

Δείχνει αυτοπεποίθηση και σε βοηθά να ξεχωρίζεις

Σε μια ομάδα σπάνια βλέπεις όλα τα άτομα να είναι κινητοποιημένα να παίρνουν ρίσκο. Όσοι το κάνουν σίγουρα τραβούν τα βλέμματα πάνω τους. Δείχνουν ότι μπορούν να πάρουν αποφάσεις αλλά και να θέσουν τον εαυτό τους ως αρχηγό παρά ως follower. Φυσικά, έχει σημασία να πάρεις ρίσκο αφότου έχεις μελετήσει τα δεδομένα έτσι ώστε να είσαι ακόμη πιο σίγουρος για την αποτελεσματικότητά του.

Προσφέρει μαθήματα ζωής τα οποία μας οδηγούν σε νέα μονοπάτια

Φυσικά το ρίσκο μπορεί να μη λειτουργεί πάντα προς όφελος μας. Ωστόσο, το συγκεκριμένο λάθος δεν χρειάζεται να είναι συνώνυμο της αποτυχίας. Ίσα ίσα μας δίνει τη δυνατότητα να μάθουμε περισσότερα για την επόμενη φορά που θα βρεθούμε σε παρόμοια κατάσταση. Παράλληλα, το ρίσκο μας διδάσκει πράγματα για την προσωπική μας εξέλιξη. Όταν βλέπεις ότι το ρίσκο σου επέφερε καρπούς συνειδητοποιείς ότι είσαι πιο δυνατή απ’ όσο πίστευες με αποτέλεσμα κάθε φορά να θέτεις τον στόχο πιο ψηλά.

Η επιτυχία δεν πέφτει στην αγκαλιά σου αλλά πρέπει να την επιδιώξεις

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν ότι η επιτυχία δεν είναι κάτι γραφτό. Χρειάζεται αρκετή δουλειά και ιδρώτα προκειμένου να καταφέρεις αυτό που θέτεις στόχο. Ακόμη και όταν θέτεις έναν στόχο και επιδιώκεις την επιτυχία, παίρνεις ένα ρίσκο. Θυσιάζεις ορισμένα πράγματα και επιλέγεις την εξερεύνηση στο άγνωστο έτσι ώστε να πετύχεις αυτό που θες και ονειρεύεσαι.

Για να πετύχεις τα όνειρα σου πρέπει να βγεις από τη ζώνη αυτοπροστασίας σου

Πολλές φορές ο κόσμος εκτός της ζώνης αυτοπροστασίας μας φαίνεται τεράστιος και φοβιστικός. Μπορεί να φοβόμαστε να δοκιμάσουμε μια συνέντευξη ή να πάρουμε την προαγωγή που μας πρόσφεραν. Ωστόσο, αν δε δοκιμάσεις να βγεις από τα νερά σου και να δοκιμάσεις κάτι πιο απαιτητικό, οι πιθανότητες να φτάσεις τα όνειρά σου είναι περιορισμένες.

Σε βοηθά να ξεπεράσεις τον φόβο της αποτυχίας

Ο φόβος της αποτυχίας επικρατεί τις περισσότερες φορές. Σύμφωνα με την Arianna Huffington, ο φόβος της αποτυχίας είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στον δρόμο της επιτυχίας που καλούνται να ξεπεράσουν οι περισσότεροι, ειδικά εμείς οι γυναίκες. Ωστόσο, υποστηρίζει ότι η αποτυχία δεν είναι το τέλος του δρόμου προς την επιτυχία. Αντίθετα, είναι μόνο η αρχή. Σίγουρα, μια αποτυχία μπορεί να σου δώσει πολλές γνώσεις για το τι μπορείς να διαφοροποιήσεις την επόμενη φορά.

Όταν παίρνεις ρίσκο δε σημαίνει ότι το κάνεις τυχαία

Παρόλο που το να παίρνεις ρίσκο μοιάζει ως απόφαση στιγμής, δεν είναι πραγματικά έτσι. Στην πραγματικότητα, δεν καλείσαι να πάρεις μια απόφαση από τη μια μέρα στην άλλη ειδικά όταν η κατάσταση είναι περίπλοκη. Γι’ αυτό τον λόγο, όταν κληθείς να πάρεις ρίσκο είναι καλό να μπορείς να δεις τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα της επιλογής σου. Βλέποντας τη συνολική εικόνα, μπορείς να πάρεις μια ρεαλιστική απόφαση και να νιώθεις πιο σίγουρη για την επιλογή σου.

Διαβάστε ακόμη

Η Αθηνά Τσαγκαράκη υιοθέτησε δεύτερη γάτα και μας παραδίδει μαθήματα self love

Ποια είναι τα 3 ζώδια που θα έχουν ένα υπέροχο καλοκαίρι

Πηγή: SAVOIRVILLE