9 λάθη που μπορείς να αποφύγεις στη xριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Η χριστουγεννιάτικη περίοδος έφτασε και το σπίτι μας βάζει τα γιορτινά του. Ο στολισμός είναι ένα από τους λόγους για όμορφες και χαρούμενες στιγμές με τους δικούς μας ανθρώπους. Δέντρα, στολίδια, λαμπάκια και πολλά άλλα θα φέρουν την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων και θα φτιάξουν τη διάθεση μας.

Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές πού λόγω του υπερβολικού μας ζήλου για να δείχνει το σπίτι όσο πιο εορταστικό γίνεται, καταφεύγουμε σε λάθη που χαλούν την επιθυμητή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Παρακάτω παραθέτουμε τα πιο συχνά λάθη στη διακόσμηση, ώστε φέτος να τα αποφύγεις. Βάλε μουσική και ξεκινάμε!

Λάθος τοποθέτηση του δέντρου στον χώρο

Το βασικότερο και πιο απαραίτητο στοιχείο στον χώρο είναι αναμφισβήτητα το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Εκείνο θέτει τη βάση για την υπόλοιπη διακόσμηση. Αν όμως είναι τοποθετημένο σε σημείο που δεν το αναδεικνύει είναι αρκετό για να χαλάσει το σκηνικό σου.

Αντιστρόφως ανάλογο μέγεθος αστεριού σε σύγκριση με το δέντρο

Το αμέσως επόμενο σημείο που προσέχει κανείς στη διακόσμηση είναι το αστέρι. Εάν λοιπόν το δέντρο σου είναι μεγάλο θα πρέπει και το μέγεθος του αστεριού να είναι μεγάλο και όχι μικροσκοπικό. Το ίδιο ισχύει και για τα μικρότερα μεγέθη. Άλλωστε σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα οπτικά ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Πολλά και μπερδεμένα διακοσμητικά στυλ

Πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε πρέπει να καταλήξεις στο στυλ της διακόσμησης που θα ήθελες να έχεις. Ένα σπίτι που θα στολιστεί με πολλές διαφορετικές επιρροές θα φαίνεται υπερφορτωμένο και ξεπερασμένο. Για αυτό ας αποφασίσεις, παραδοσιακό ή μίνιμαλ.

Ξεκινάς χωρίς πλάνο

Η χαρά μας όταν αρχίζουμε να στολίζουμε για τα Χριστούγεννα είναι τόσο μεγάλη που πολλές φορές το κάνουμε απρόσεκτα και χωρίς πλάνο. Αν βάλουμε σε προτεραιότητα όσα θέλουμε να κάνουμε θα έχουμε ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα τόσο από άποψη διακόσμησης όσο και από άποψη στυλ.

Υπερβολές

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by My Christmas (@mychristmas)

Δεν είναι ανάγκη να γεμίσεις κάθε γωνιά του σπιτιού με χριστουγεννιάτικα αντικείμενα. Η διακόσμησή σου δεν πρέπει να ξεπερνά το όριο. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και αν προσθέσεις κάτι σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, αν φροντίσεις να ταιριάζει στο χώρο και δεν δημιουργεί βαριά ατμόσφαιρα.

Δεν βάζεις την προσωπική σου πινελιά

Σίγουρα στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα μπορείς να βρούμε ένα σωρό ιδέες για τον στολισμό του σπιτιού. Όμως το σημαντικότερο είναι το αποτέλεσμα εκτός από οπτικά ωραίο να σε εκφράζει και ως προσωπικότητα. Μην ξεχνάς πως πρόκειται για τον χώρο σου και αυτός πρέπει να αποπνέει τον χαρακτήρα σου.

Περιορίζεσαι μόνο στο κόκκινο

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by My Christmas (@mychristmas)

Σαφώς το κόκκινο είναι το πιο διαδεδομένο χρώμα των Χριστουγέννων. Μολαταύτα, δεν σημαίνει πως είναι το μοναδικό χρώμα που μπορεί να αντιπροσωπεύσει το Χριστουγεννιάτικο κλίμα. Το μπλε, το πράσινο, το καφέ αλλά και το λευκό είναι μερικές μόνο από τις αποχρώσεις που μπορούν να σταθούν επάξια στη θέση του κόκκινου. Θα προστεθεί έτσι και μία πιο πρωτότυπη και ξεχωριστή νότα στα Χριστούγεννα.

Δεν καθαρίζεις πρώτα

Το καθάρισμα του σπιτιού είναι ο κυριότερος παράγοντας που μπορεί να υποβαθμίσει τη διακόσμηση. Για αυτό πριν τοποθετηθούν όλα εκείνα τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, το καθάρισμα είναι απαραίτητο για να φρεσκαριστεί ο χώρος και να διευκολυνθείς και εσύ. Σκέψου να χρειαστεί να μετακινήσεις όλα αυτά τα αντικείμενα για να καθαρίσεις και να τα επανατοποθετήσεις.

Δεν σβήνεις τα φωτάκια το βράδυ

Το συχνότερο λάθος που κάνουμε όλοι. Τα λαμπάκια σίγουρα μας δίνουν μία πιο φωτεινή διάθεση αλλά δεν χρειάζεται να είναι αναμμένα και το βράδυ. Δεν χρησιμεύουν σε κάτι όταν κοιμόμαστε και επιπροσθέτως μπορεί να καταστραφούν από την συνεχή χρήση ή να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα.

Διαβάστε ακόμα:

Τα skincare συστατικά που δρουν καλύτερα μαζί

Αναρωτιέσαι αν είναι ΟΚ να σε ταράζει που ο σύντροφός σου βλέπει πορνό;

Πηγή: Savoirville