Κλείσιμο

Ένα Instagram post εξηγεί γιατί τίποτα δεν είναι πραγματικά επείγον στη δουλειά

Αν ήσουν ποτέ αποδέκτης μιας σειράς από emails με τίτλο ΕΠΕΙΓΟΝ (ειδικά όταν δεν είναι επείγον), θα καταλάβεις ακριβώς πού αναφέρετε αυτό το post.

Τα εισερχόμενα emails στο inbox μας πολλές φορές θυμίζουν πεδίο μάχης. Ανάμεσα στα ανεπιθύμητα ενημερωτικά newsletters που θέλουμε εδώ και καιρό να καταργήσουμε την εγγραφή μας, σε emails μεταξύ των συναδέλφων μας που δεν ξέρουμε γιατί μας τα κοινοποιούν στριμώχνονται και μερικά “σοβαρά” μηνύματα που αποζητούν την προσοχή μας.

Αλλά μέσα σε αυτό το χάος τίποτα δεν είναι χειρότερο από τα emails που γράφουν μεγάλα, κεφαλαία γράμματα “ΕΠΕΙΓΟΝ”. 

Ξέρεις σίγουρα σε ποια emails αναφερόμαστε. Σε αυτά που εάν το επέτρεπε η εφαρμογή θα ερχόντουσαν σετ με μια μεγάλη, φωτεινή επιγραφή, σαν αυτή που έχει απέξω το Δελφινάριο. Και αφού ξέρεις για ποιο πράγμα μιλάμε δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς πως η παρακάτω ανάρτηση στο Instagram είναι ό,τι πιο εύστοχο έχεις δει τελευταία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ADRIENNE LDN (@adrienne_ldn)

«Οι άνθρωποι πρέπει να ξανασκεφτούν τη χρήση της λέξης «επείγον». Η έλλειψη προγραμματισμού από την πλευρά σας, δεν αποτελεί έκτακτη ανάγκη για εμένα», αναφέρει.

Η ανάρτηση έγινε αρχικά από τη συγγραφέα και παρουσιάστρια του podcastPower Hour, Adrienne Herbert, υπογραμμίζοντας πόσο γελοία μπορεί να είναι η στάση μας απέναντι στην παραγωγικότητα και την «ολοκλήρωση των πραγμάτων».

Η Herbert συμπλήρωσε στη λεζάντα της ανάρτησης: «Σοβαρά, η λέξη «επείγον» σημαίνει έκτακτη ανάγκη και εάν είναι έκτακτη ανάγκη θα πρέπει να καλέσετε το 999 αντί να μου στείλετε email».

«Αλλάζω την υπογραφή του email μου για να γράψω αυτό», σχολίασε ένας follower και εμείς κάπως συμφωνούμε μαζί του.

«Μισώ τη χρήση της λέξης “επείγον” στον χώρο εργασίας, εκτός αν εργάζεσαι σε νοσοκομείο», απάντησε η life coach και συγγραφέας του Burnt Out, Selina Barker. «Αυτό το ¨πλέγμα” που λατρεύουν οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν και χωρίζει τα πράγματα σε επείγοντα και σημαντικά… κρατά τους ανθρώπους σε μια συνεχή κατάσταση επείγουσας ανάγκης, στην οποία δεν πρέπει να βρίσκονται εκτός εάν, όπως λέτε, είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έκτακτη ανάγκη».

Το εν λόγω πλέγμα βασίζεται στην πραγματικότητα στα λόγια του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Ντουάιτ Ντ. Αϊζενχάουερ, για αυτό και έχει ονομαστεί Διάγραμμα Αϊζενχάουερ, ο οποίος είχε δηλώσει πως: «Οι πιο επείγουσες αποφάσεις σπανίως είναι και οι πιο σημαντικές».

Η μέθοδος ορίζει σημαντικές δραστηριότητες ως εκείνες που έχουν ένα αποτέλεσμα που μας οδηγεί στην επίτευξη των στόχων μας, είτε αυτοί είναι επαγγελματικοί είτε προσωπικοί.

Ωστόσο, οι επείγουσες δραστηριότητες απαιτούν άμεση προσοχή και συνήθως συνδέονται με την επίτευξη των στόχων κάποιου άλλου. Συχνά είναι αυτοί στους οποίους συγκεντρωνόμαστε και απαιτούν προσοχή γιατί οι συνέπειες της μη αντιμετώπισής τους είναι άμεσες.

Αλλά το πρόβλημα δεν είναι στην πραγματικότητα ο ορισμός, αλλά η ερμηνεία μας για το «επείγον» και πώς το εφαρμόζουμε αυτό στην καθημερινότητά μας.
 

Μια πρόσφατη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο που διεξήγαγε τοThe Out διαπίστωσε ότι το 70% των ατόμων με πλήρη απασχόληση έχουν βιώσει εξουθένωση (εργασιακό burnout) τους τελευταίους 12 μήνες.

Ίσως λοιπόν είναι καιρός να επαναξιολογήσεις τη σχέση σου με τη λέξη «επείγον». Τόσο για το καλό της δικής σου ψυχικής υγείας όσο και για χάρη των συναδέλφων σου.

Διαβάστε επίσης: 

Τα cosy αξεσουάρ που θα δώσουν το κάτι παραπάνω στα outfits των κρύων ημερών

Οι 4 συνταγές που πρέπει να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτό το Σαββατοκύριακο

Πηγή: Savoir Ville