Εμπλέκεται η Κιμ Καρντάσιαν σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας;

Εμπλέκεται η Κιμ Καρντάσιαν σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας;

Σε σοβαρούς νομικούς μπελάδες έχουν εμπλακεί η Κιμ Καρντάσιαν και ο σύζυγός της Κάνιε Γουέστ, με τον οποίο ετοιμάζεται να πάρει διαζύγιο, καθώς δημοσιεύματα αποκαλύπτουν πως και οι δυο κατηγορούνται πως αγόρασαν αντικείμενο που είχαν στην κατοχή τους αρχαιοκάπηλοι.

Όλα ξεκίνησαν όταν πριν πέντε χρόνια, το 2016 η γνωστή τηλεπερσόνα και ο πρώην σύζυγός της ανακαίνισαν την έπαυλή τους στο Λος Άντζελες. Την ίδια ακριβώς περίοδο τελωνιακοί εντόπισαν ένα ύποπτο φορτίο βάρους 5 τόνων και αξίας 750.000 δολαρίων, που προοριζόταν για τη διακόσμηση του σπιτιού τους.

Στο εσωτερικό του βρέθηκαν μοντέρνα έπιπλα, αλλά και 40 αρχαιότητες, ανάμεσά τους και ένα άγαλμα, που φέρει τον τίτλο “Θραύσμα της Αθηνάς της Σάμου του Μύρωνα”.

Όπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για ένα αρχαίο ρωμαϊκό γλυπτό, που εμπειρογνώμονες από τη Ρώμη κατέληξαν στο συμπέρασμα πως είχε κλαπεί και μεταφερθεί λαθραία από την Ιταλία.

Τώρα, το ιταλικό κράτος κατέθεσε επίσημο αίτημα στις δικαστικές Αρχές του Λος Άντζελες και απαιτεί τον επαναπατρισμό του αγάλματος, το οποίο θεωρείται πως βγήκε παράνομα από τη χώρα από αρχαιοκάπηλους.

H Κιμ αρνείται τα πάντα

Επίσημος εκπρόσωπος της Κιμ Καρντάσιαν έσπευσε να πει τα ακόλουθα μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης: «Η Κιμ δεν αγόρασε ποτέ το έργο και αυτή είναι η πρώτη φορά που πληροφορείται την ύπαρξή του. Πιστεύουμε ότι κάποιος το αγόρασε χρησιμοποιώντας το όνομα της χωρίς να δώσει την έγκρισή της»

Πηγή: Sigmalive