Είσαι σίγουρη πως πλένεις το πρόσωπο σου με τον σωστό τρόπο;

Το πλύσιμο του προσώπου είναι πολύ βασικό στη skincare ρουτίνα μας και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό, κατά κύριο λόγο από τα εφηβικά χρόνια. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι πραγματοποιούν αρκετά λάθη στη συγκεκριμένη διαδικασία. Μήπως είσαι κι εσύ ένας από αυτούς;

Τα βήματα του σωστού καθαρισμού

  1. Αφαίρεσε το μακιγιάζ από τα μάτια και τα χείλη σου με ένα προϊόν ντεμακιγιάζ
  2. Χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό balm για να αφαιρέσεις τα υπολείμματα που έχουν απομείνει
  3. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό
  4. Χρησιμοποίησε ένα κρεμώδες καθαριστικό. Σε αυτό το σημείο να επισημανθεί, πως αν έχεις δέρμα επιρρεπές στην ακμή τότε ίσως χρειαστεί να τοποθετήσεις στο πρόσωπο σου ένα προϊόν σε μορφή gel για βαθύτερο καθαρισμό
  5. Ξέπλυνε ξανά και σκούπισε το πρόσωπο σου ταμποναριστά.

Οι κανόνες

  • Αρχικά πλύνε τα χέρια σου: Τον τελευταίο χρόνο το σωστό πλύσιμο των χεριών έχει γίνει βίωμα, εξαιτίας της πανδημίας. Προτού, λοιπόν, καθαρίσεις το πρόσωπο σου πλύνε τα χέρια σου πολύ σχολαστικά ή χρησιμοποίησε αντισηπτικό.
  • Μην κάνεις υπερβολές: Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι να πλένουν το πρόσωπο τους υπερβολικά πολλές φορές, ερεθίζοντας και προκαλώντας φλεγμονές στην επιδερμίδα τους. Μην γίνεις ένας από αυτούς.
  • Πλύνε το πρόσωπο σου πριν κοιμηθείς: Αν δεν το κάνεις αυτό τότε όλο το makeup και η λιπαρότητα θα εισχωρήσουν στους πόρους σου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να εμφανιστούν ξανά σπυράκια στην επιδερμίδα σου.
  • Μην χρησιμοποιείς καυτό νερό: Η υπερβολική θερμότητα μπορεί να επιδεινώσει την ακμή. Το χλιαρό νερό είναι το ιδανικό.
  • Μην ξεχνάς την ενυδατική: Μπορείς μετά το πλύσιμο του προσώπου να χρησιμοποιήσεις ενυδατική κρέμα εμπλουτισμένη με κεραμίδια , ώστε να παραμείνει το δέρμα σου απαλό και διαρκώς ενυδατωμένο.

Συμπερασματικά, ο καθαρισμός του προσώπου μας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απεναντίας, τα βήματα που χρειάζεται να πραγματοποιηθούν είναι πολύ συγκεκριμένα και χρειάζεται να τα ακολουθήσεις χωρίς να παραλείψεις κανένα από αυτά. Σε κάθε περίπτωση συμβουλεύσου τον Δερματολόγο σου.

Διαβάστε ακόμα:

8 wellness πρακτικές που μπορείς να εφαρμόσεις σε 5 λεπτά ή και λιγότερο

Cloud Skin: To νέο beauty trend «αγκαλιάζει» τη φυσική λάμψη του προσώπου

Πηγή: Savoirville