Κλείσιμο

Δέκα πράγματα που θα δώσουν άλλο νόημα στο lunch break σου

Αν είσαι από εκείνους που έχουν ανάγει το morning ritual σε θρησκεία ή τηρούν ευλαβικά μία βραδινή ρουτίνα, τότε η εξερεύνηση νέων συνηθειών για το διάστημα του lunch break σου μπορεί να σου προσφέρει την ανανέωση που χρειάζεσαι. Αν, από την άλλη, ανήκεις σε εκείνους που θεωρούν το διάλειμμα για φαγητό πολυτέλεια (ή χάσιμο χρόνου), τότε και πάλι η εξεύρεση νέων συνηθειών κατά το lunch break σου θα μπορούσε να έχει νόημα. Ίσως μάλιστα να έχει έρθει η ώρα να συνειδητοποιήσεις ότι το lunch break δεν είναι μόνο απαραίτητο για την ψυχική/σωματική σου υγεία αλλά και για την παραγωγικότητά και συγκρότησή σου στα Zoom calls που έπονται.

Τι μπορεί λοιπόν να μεταμορφώσει και να δώσει άλλο αέρα στο lunch break σου;

1. Ένα σύντομο workout
Μπορεί να ακούγεται τραβηγμένο αλλά στην πραγματικότητα δεν θέλει πολύ κλικ - κλικ. Απλά ένα κλικ στο κατάλληλο κανάλι στο YouTube, εκεί δηλαδή όπου θα μπορέσεις να αναζητήσεις ένα σύντομο πρόγραμμα (μιλάμε για ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά) στο οποίο θα μπορέσεις να επιδοθείς από την άνεση του σαλονιού σου.

Εναλλακτικά, απλά βάλε μουσική και χόρεψε. Και πίστεψέ με δεν υπάρχει καλύτερη εκτόνωση από το χορό.

2. Μία σύντομη βόλτα στον καθαρό αέρα
Το Zoom κουράζει και ένας από τους βασικούς λόγους είναι η έλλειψη κινητικότητας στην οποία σε θέτει η νέα αυτή συνθήκη εργασίας. Μία σύντομη βόλτα αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να ενεργοποιηθείς και να αλλάξεις παραστάσεις. Επιπλέον είναι το καλύτερο ήπιο cardio αλλά και τρόπος παραγωγής βιταμίνης D, μέσω της έκθεσής σου στον ήλιο. Νομίζω είπα ήδη αρκετά.

3. Ένα νοητικό παιγνίδι
Ένας γρίφος, μια σπαζοκεφαλιά, λίγα λεπτά πάνω από ένα παζλ και γενικώς μια νοητική πρόκληση οποιασδήποτε φύσης είναι ό,τι πρέπει to spice up your lunch break. Σε κάθε περίπτωση, το μυαλό ξεφεύγει και αυτό δεν είναι αμελητέο.

4. Ένα DIY σπα
Άλλη μια φαινομενικά extravagant εναλλακτική (σχεδόν όσο και το workout, και παραδέξου ότι ανασήκωσες το ένα ή και τα δύο φρύδια διαβάζοντας εκείνες τις γραμμές), που ωστόσο μπορεί να γίνει πολύ εύκολα πράξη. Προϋπόθεση φυσικά είναι το να έχεις προμηθευτεί τα κατάλληλα υλικά, πράγμα το οποίο σου προτείνω να κάνεις, μιας και η ανανέωση που σου προσφέρει ένα DIΥ σπα είναι απαράμιλλη. Αν λοιπόν θέλεις να εντάξεις ένα σπιτικό σπα στο μεσημεριανό σου διάλειμμα από τη δουλειά, αναζήτησε τα κατάλληλα αρωματικά χώρου (κεριά, αιθέρια έλαια, diffusers) και προϊόντα περιποίησης ώστε να ζήσεις και να ευχαριστηθείς την εμπειρία στο έπακρο. Αν πάλι ο χρόνος σου είναι πολύ περιορισμένος, μια συντομότερη τελετουργία beaute όπως μια σπιτική μάσκα, προσφέρεται ως μια εξίσου καλή εναλλακτική.

5. Το να διαβάσεις ένα βιβλίο
Αν το βράδυ νιώθεις εξουθενωμένη για να διαβάσεις και προτιμάς απλά να παραδοθείς αμέσως στην αγκαλιά του Μορφέα, τότε είναι προφανές ότι εκείνο το βιβλίο δεν έχει θέσει στο κομοδίνο σου. Μπορεί όμως να έχει θέση στο lunch break σου.

6. Το να γράψεις ένα βιβλίο
Ή απλά το planner σου. Αν σου αρέσει να εκφράζεσαι μέσω τη γραφής ή απλά να οργανώνεις το πρόγραμμα της ημέρας ή της εβδομάδας (ή και του μήνα αν είσαι τόσο προχωρημένη), τότε σίγουρα το lunch break σου μπορεί να χωρέσει μερικά λεπτά κατά τα οποία θα συγκεντρωθείς και θα γράψεις.

7. Κάτι δημιουργικό!
Και η φράση αυτή επιδέχεται πληθώρας ερμηνειών. Ζωγράφισε, κέντησε, παίξε μουσική, κάνε μια DIY κατασκευή και γενικώς ασχολήσου με οτιδήποτε αποτελεί εκδήλωση της δικής σου προσωπικής δημιουργικότητας.

8. Καθάρισε το χώρο σου
Μια σύντομη φασίνα ή μια αλλαγή στη διαρρύθμιση θα αφήσει το περιβάλλον σου πιο καθαρό και τακτοποιημένο και θα βελτιώσει το feng shui του χώρου σου. Και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι μια εξαιρετική λύση στο θέμα παραγωγικότητα.

9. Ένα τηλέφωνο σε ένα φίλο
Πράγμα που μπορεί να συνδυαστεί άριστα με μια βόλτα σε εξωτερικό χώρο ή και με την κατανάλωση του μεσημεριανού σου γεύματος. Εξάλλου, ο διαδικτυακός καφές ή τσάι (και συμπάθιο) έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Γιατί όχι και του lunch break μας λοιπόν;

10. Απλά... το να πάρεις όσο χρόνο χρειάζεσαι για να φας σαν άνθρωπος
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ανακτήσεις τη χαμένη ενέργεια από ένα πιάτο θρεπτικό φαγητό, το οποίο είτε θα μαγειρέψεις επί τόπου είτε απλά θα καταναλώσεις mindfully. Κλείσε οποιαδήποτε οθόνη είχες ανοιχτή και απομάκρυνε οποιονδήποτε αντιπερισπασμό. Πάρε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο, σέρβιρε το γεύμα σου σε όμορφα σερβίτσια, δώσε βάση στη μερίδα που θα προσθέσεις στο πιάτο σου και φρόντισε να ευχαριστηθείς την κάθε μπουκιά.

Διαβάστε ακόμη:

Μήπως οι καθημερινές σου συνήθειες βλάπτουν την επιδερμίδα σου;

8 outfits που φορούν τα μοντέλα στην off-duty καθημερινότητά τους

Πηγή: savoirville