Αυτό το υποτιμημένο super φρούτο είναι το κλειδί για λαμπερή επιδερμίδα

Αυτό το υποτιμημένο super φρούτο είναι το κλειδί για λαμπερή επιδερμίδα

Πολλά συστατικά έρχονται και φεύγουν μέσω των skincare trends, κάθε σεζόν, όμως μερικά από αυτά είναι διαχρονικά και χρειάζεται να τα εντάξεις σταθερά στη ρουτίνα σου. Αυτό ισχύει για ένα συγκεκριμένο λάδι φρούτου που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών εταιριών ομορφιάς παγκοσμίως. Ωστόσο, αυτό που δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό και αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως χρησιμοποιείται πάνω από δυο χιλιετίες.

Τα πορτοκάλια και το avocado εκτός των άλλων έχουν λάβει μια θέση στην skincare routine μας εδώ και αρκετά χρόνια, όμως ήρθε η στιγμή να ενταχθεί σε αυτήν και το δαμάσκηνο.
Το δαμάσκηνο έρχεται από την Κίνα πριν από 2000 χρόνια και χρησιμοποιείται ως φαρμακευτικό συστατικό σε όλη την Ασία. Πρόσφατες μελέτες απέδειξαν πως περιέχει αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριακά συστατικά, όμως έχει και αντικαρκινικά οφέλη. Παράλληλα, ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα που συμβάλλει στην διατήρηση της δερματικής υγρασίας, όπως και στις βιταμίνες Α και Ε που θρέφουν το ξηρό δέρμα. Επιπρόσθετα, τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν από τις ακτίνες UV και την ατμοσφαιρική ρύπανση, ενώ οι πολυφαινόλες βελτιώνουν την ικανότητα της επιδερμίδας να αμυνθεί ενάντια στο οξειδωτικό στρες και τον υπερχρωματισμό.

Ακόμη, προς μεγάλη μας έκπληξη ανακαλύψαμε πως το δαμάσκηνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη φροντίδα των μαλλιών μας. Συγκεκριμένα, διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών, είναι ιδανικό για να καταπραΰνει τυχόν ερεθισμούς στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ προλαμβάνει και επικείμενες βλάβες, εξαιτίας της θερμότητας.

Ποιος είναι, όμως, ο καλύτερος τρόπος για να εντάξεις το δαμάσκηνο στην skincare routine σου; Ορισμένοι ειδικοί συνιστούν να το χρησιμοποιείς ως ελιξίριο τις νυχτερινές ώρες ή κάτω από μια ενυδατική κρέμα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Άλλοι, εν τέλει, προτείνουν το πρωί ή το βράδυ να τοποθετείς πρώτα serum, μετέπειτα το λαδάκι δαμάσκηνου και τέλος το αντηλιακό σου.

Διαβάστε Ακόμη

Πώς να μειώσεις τις ρυτίδες του προσώπου σου με διαλογισμό

8 τροφές που δεν περιμένεις να προκαλούν κακή αναπνοή

Πηγή: SAVOIRVILLE