«Μετανιωμένος»... άνδρας μηνύει το βρετανικό σύστημα υγείας για αφαίρεση των γεννητικών του οργάνων – Διαβάστε τη συγκλονιστική ιστορία του

Ο νεαρός καταγγέλλει ότι οι γιατροί δεν τον ενημέρωσαν για τις αλλαγές που θα επιφέρει μία τέτοια επέμβαση στο σώμα του, η οποία, δυστυχώς, τον άφησε στείρο (!), ενώ πλέον αντιμετωπίζει και προβλήματα ακράτειας

Ένας νεαρός Βρετανός, στον οποίο αφαιρέθηκαν τα γεννητικά του όργανα κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης αλλαγής φύλου, μηνύει το βρετανικό σύστημα υγείας (NHS). 

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η «Daily Mail», ο νεαρός καταγγέλλει ότι οι γιατροί δεν τον ενημέρωσαν για τις αλλαγές που θα επιφέρει μία τέτοια επέμβαση στο σώμα του, η οποία, δυστυχώς, τον άφησε στείρο (!), ενώ πλέον αντιμετωπίζει και προβλήματα ακράτειας. 

Όπως έγραψε ο ίδιος στο Twitter, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο γιατί ντρέπεται, «τη στιγμή που ξύπνησα από το χειρουργείο, ήξερα ότι είχα κάνει το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου».

Οι ακτιβιστές αναφέρουν ότι πρόκειται για την πρώτη υπόθεση ιατρικής αμέλειας, σχετικά με τη φροντίδα των τρανσέξουαλ, στο βρετανικό σύστημα υγείας. 

Η Stephanie Davies-Arai, υπεύθυνη μιας ομάδας που συμβουλεύει γονείς για τρανσέξουαλ παιδιά και νεαρούς ενήλικες, δήλωσε: «Ελπίζουμε ότι αυτό θα αναγκάσει το NHS να επανεξετάσει αυτές τις βάρβαρες χειρουργικές επεμβάσεις σε ασθενείς στους οποίους οι γιατροί λένε ότι θα τους βοηθήσουν. Πράγματι, ο νεαρός άνδρας έχει υποστεί ζημιά». 

Την υπόθεσή του έχουν αναλάβει δικηγόροι στο Λίβερπουλ. Ο 30χρονος άνδρας μεγάλωσε στη Βόρεια Αγγλία. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι ομοφυλόφιλος και ότι η σεξουαλικότητά του θα έπρεπε να είχε συζητηθεί πριν από τη ριζική και μη αναστρέψιμη επέμβαση φύλου. «Έχω ευνουχιστεί. Αυτός είναι ο σωστός όρος», λέει χαρακτηριστικά ο 30χρονος. «Οι γιατροί δεν με ρώτησαν ποτέ αν θα ήθελα να καταψύξω το σπέρμα μου ή να κάνω παιδιά στο μέλλον». 

Αν και γνώριζε από μικρή ηλικία ότι ήταν ομοφυλόφιλος, ο ίδιος φοβόταν να το παραδεχθεί. «Όλοι στην οικογένειά μου έκαναν αστεία και εξέφραζαν την αποδοκιμασία τους για τους ομοφυλόφιλους», παραδέχεται ο ίδιος. 

Έτσι, ο νεαρός βρήκε παρηγοριά στον κόσμο του κυβερνοχώρου, όπου ήταν το μοναδικό μέρος που τον έκανε να νιώθει ασφαλής και γαλήνια. Εκεί ανακάλυψε κι ένα διαδικτυακό φόρουμ, με την ονομασία «Άγγελοι», το οποίο απευθυνόταν σε τρανς γυναίκες – άνδρες, που επιθυμούν να προχωρήσουν σε αλλαγή φύλου. Οι διαδικτυακοί του «φίλοι», τον παρότρυναν να μην έχει δεύτερες σκέψεις και να πάρει την απόφαση να προχωρήσει στη συγκεκριμένη επέμβαση αλλαγής φύλου. 

Πήρε γυναικεία ορμονικά φάρμακα, που αγόρασε ιδιωτικά και αργότερα του τα συνταγογράφησε ο γενικός γιατρός του και μια κλινική φύλου ενηλίκων του NHS, για να καταστείλει τα αρσενικά «χαρακτηριστικά» του και να δείχνει πιο… θηλυκός. Όταν ένας ψυχίατρος τον ρώτησε αν ήθελε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, καθυστέρησε για δύο χρόνια να το κάνει, επειδή είχε αρκετές αμφιβολίες. «Τελικά, βρέθηκα στο χειρουργικό τραπέζι. Αμέσως μόλις ξύπνησα από το χειρουργείο, ήξερα ότι είχα κάνει το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου», αποκαλύπτει.  

Περιγράφει τον εφιάλτη του να ξυπνάει, όπως λέει, και να ξεχνάει ότι έχει χάσει το πέος και το όσχεό του. «Περιμένω κάτι που ήταν εκεί για τρεις δεκαετίες και δεν είναι». Και προσθέτει: «Μου παίρνει, περίπου, 10 λεπτά για να αδειάσω την ουροδόχο κύστη μου. Είναι εξαιρετικά επώδυνο αυτό που μου συμβαίνει». 

Πηγή: skai.gr