Κλείσιμο

Αν δεν έχεις χρόνο για γυμναστική, κάνε stretching

Το stretching μοιάζει λίγο με το διαλογισμό: όλοι έχουν τα εφόδια για να το κάνουν, αλλά χρειάζεται αφοσίωση και κάποια τεχνική για να αξιοποιήσεις στο έπακρο την πρακτική.

Έχει ακόμα πολλά οφέλη, πολλά από αυτά μοιάζουν με αυτά του διαλογισμού, ενώ πολλές φορές το stretching γίνεται συνδυαστικά με τo διαλογισμό.
Οι περισσότεροι από εμάς συσχετίζουμε το stretching με τη χαλάρωση και προθέρμανση των μυών πριν από την άσκηση για να περιορίσουμε τους τραυματισμούς, αλλά τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα.

To stretching όχι μόνο αυξάνει την ευλυγισία, που αποτελεί σημαντικό παράγοντα της φυσικής κατάστασης, αλλά μπορεί να βελτιώσει την στάση του σώματος, να μειώσει το άγχος αλλά και τυχόν μυϊκούς πόνους.

Μεταξύ άλλων το stretching βοηθάει και στα εξής:

Αύξηση της ευκαμψίας
Το τακτικό stretching βελτιώνει την ευλυγισία ενώ καθυστερεί και τις δυσκαμψίες που έρχονται λόγω αύξησης της ηλικίας.

Βελτιώνει την κίνηση των αρθρώσεων
Όταν βελτιώνεται η κίνηση των αρθρώσεων, η ελευθερία κινήσεων είναι μεγαλύτερη.

Αυξάνει τη ροή του αίματος στους μυς
Όταν κάνεις stretching τακτικά βελτιώνεις και την κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας έτσι το χρόνο ανάρρωσης στους καταπονημένους μυς.

Βελτίωση της στάσης
Ο τρόπος ζωής, η στάση που δουλεύεις, ακόμα και το πόση ώρα κοιτάς σκυμμένη το κινητό σου  μπορεί να οδηγήσουν σε κακή στάση του σώματος. Έχει διαπιστωθεί ότι το τέντωμα συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων, συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση της στάσης του σώματος

Καλύτερος ύπνος
Το συχνό stretching βοηθά επίσης και στην ρουτίνα του ύπνου σου. Δεν χαλαρώνει μόνο το σώμα, αλλά ανακουφίζει και από το άγχος που προκαλούν διάφορες σκέψεις που ενδεχομένως να κάνουν τον ύπνο πιο δύσκολο.

Το stretching είναι συχνά μια μορφή φυσικής δραστηριότητας που τείνει να υποτιμάται. Ίσως γιατί δεν το θεωρούμε άσκηση, αλλά μία διαδικασία που είτε προηγείται  της άσκησης, είτε την ακολουθεί.

Είναι όμως πολύ εύκολο να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου, ενώ αποδεδειγμένα δουλεύει! Μήπως να το δοκίμαζες;

 

Διαβάστε Ακόμη

Μήπως η διαγραφή του προσωπικού λογαριασμού σου στο Instagram είναι πιο δύσκολη απ’ όσο φανταζόσουν;

25 διαφορετικά superfruits που αξίζει να δοκιμάσεις

Πηγή: SAVOIRVILLE