Το άγχος στις σχέσεις είναι πραγματικό και αυτά είναι τα 5 σημάδια που πρέπει να προσέξεις

Υπάρχει μια αίσθηση ενθουσιασμού κάθε φορά που ξεκινάς σε μία καινούργια σχέση. Η αιτία είναι το άγνωστο και η αισιοδοξία για το μέλλον και τα σχέδια που κάνεις με τον σύντροφό σου.

Ενώ μία καινούργια σχέση μπορεί να σε κάνει να νιώσεις όλα αυτά τα όμορφα συναισθήματα, μπορεί επίσης να είναι αρκετά τρομακτικό το να γίνεσαι πιο ευάλωτη και μερικές φορές, αυτά τα συναισθήματα φόβου μπορεί να ξεπεράσουν τον ενθουσιασμό.

Για μερικούς, αυτός ο φόβος είναι ένα συνεχές άγχος που τους εμποδίζει να χαρούν τη σχέση τους.

Το άγχος των σχέσεων περιγράφεται από τα άτομα που το βιώνουν σαν συναισθήματα συνεχούς ανησυχίας, ανασφάλειας και αμφιβολίας.

Αλλά πώς μπορείς να προσδιορίσεις πραγματικά αν αντιμετωπίζεις άγχος σχέσης ή όχι;

H coach σχέσεων Arrezo Azimzadeh ανέλυσε τα πέντε βασικά σημάδια σε ένα πρόσφατο βίντεο στο TikTok.

Στο κλιπ των 58 δευτερολέπτων, η Arrezo Azimzadeh καταδεικνύει τα σημάδια που αντιμετωπίζουν τα άτομα με άγχος στις σχέσεις, ξεκινώντας από το φόβο της δέσμευσης.

«Τα ζητήματα δέσμευσης έρχονται στο προσκήνιο όταν οι προηγούμενες εμπειρίες σου σε έχουν τρομάξει ή αν απλά δεν μπόρεσες ποτέ να ανοιχτείς εντελώς σε κανέναν. Για μερικούς ανθρώπους, η ιδέα μιας σχέσης τους κάνει να νιώθουν σαν να βρίσκονται σε ένα κουτί και οι ταμπέλες απλώς τους προκαλούν άγχος».

Ένα άλλο βασικό σημάδι του άγχους της σχέσης είναι η επιθυμία να την τερματίσεις πριν γίνει πολύ σοβαρή.  Το να μην εκφράζεις αυτό που χρειάζεσαι και επιθυμείς από μια σχέση επειδή μπορεί να φοβάσαι ότι ο σύντροφός σου θα φύγει είναι ένα ακόμα βασικό σημάδι.

«Θα ανησυχείς πάντα για το αν θα σε αφήσει και πάντα θα σκέφτεσαι το χειρότερο σενάριο σε αντίθεση με το να είσαι απλώς ο εαυτός σου και να αναρωτηθείς αν σου αρέσει ο εαυτός σου, μέσα στη σχέση».

Σύμφωνα με την Arrezo Azimzadeh, το τελευταίο σημάδι ότι κάποιος έχει άγχος σχέσης είναι αν ξοδεύει «πολύ χρόνο ανησυχώντας για τη σχέση παρά απολαμβάνοντάς την».

Διαβάστε επίσης: 

Το skincare travel hack που πρέπει να ξέρεις αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις τις γιορτές

Πώς το στρες επηρεάζει το δέρμα σου και τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό
 

Πηγή: SAVOIRVILLE