Θεμιστοκλέους: Στις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για 3η δόση για τους άνω των 60

Στις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα με την οποία οι δικαιούχοι θα κλείνουν ραντεβού για 3η δόση ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα. Πρόκειται για όλους τους ενηλίκους άνω των 60 ετών και όλους τους υγειονομικούς που έχουν περάσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση. Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα ξεκινά και ο εμβολιασμός στις μονάδες χρόνιας φροντίδας ηλικιωμένων από τις κινητές μονάδες ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους παρέπεμψε για τις λεπτομέρειες σε νέες ανακοινώσεις. 

«Η αναμνηστική δόση δεν είναι υποχρεωτική, άρα ο εμβολιασμός θεωρείται ολοκληρωμένος, αν έχουν γίνει δύο δόσεις ή μια δόση με το μονοδοσικό εμβόλιο, αλλά αποτελεί πολύ ισχυρή σύσταση για να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η προστασία» διευκρίνισε ο κ. Θεμιστοκλέους. 

Ο ΓΓ. Πρωτοβάθμιας Υγείας διευκρίνισε επίσης ότι η λίστα με τους δικαιούχους για την τρίτη δόση, μόλις παρέρχεται εξάμηνο από την ημερομηνία της δεύτερης δόσης, θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, 3 με 4 φορές το μήνα, ώστε οι δικαιούχοι να κλείνουν ραντεβού για τη δόση τους. 

Σειρά για τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κορωνοιό παίρνουν, μετά τους ανοσοκατεσταλμένους, οι ηλικιωμένοι σε οίκους ευγηρίας και οι άνω των 60, δήλωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμώνμ Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση των υγειονομικών συντακτών.

 

Πηγή: skai.gr