Πλεύρης από Θεσσαλονίκη: Με τη βοήθεια και του ιδιωτικού τομέα θα τα καταφέρουμε (VIDEO)

Σε σύσκεψη με τους διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και με διοικητές νοσοκομείων συμμετέχει αυτήν την ώρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να εξεταστούν τρόποι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι οι υγειονομικές αρχές είναι σε επικοινωνία με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να διοχετευθούν προς τα εκεί όσοι ασθενείς χρειάζεται, ενώ γίνεται προσπάθεια να ενισχυθούν με προσωπικό και γιατρούς τα νοσοκομεία είτε με προκηρύξεις είτε με την παροχή κινήτρων ιδιαίτερα για τις ειδικότητες των γιατρών που είναι πιο απαραίτητες.

Ο κ. Πλεύρης μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επίταξης ιδιωτών γιατρών για την αντιμετώπιση της κατάστασης, σε περίπτωση που οι ανάγκες μεγαλώσουν και δεν αποδώσουν οι άλλες κινήσεις.

Αναφέρθηκε δε για άλλη μία φορά στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού ως τον μόνο τρόπο για την θωράκιση της υγείας των πολιτών και του δημόσιου συστήματος υγείας, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε ότι το θέμα των πιστοποιητικών εμβολιασμού σε σχέση με την τρίτη δόση, εξετάζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Είπε ακόμη πως δεν εξετάζεται επέκταση της υποχρεωτικότητας τονίζοντας πώς σε περίπτωση που τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο δεν αποδώσουν καρπούς, οποιαδήποτε άλλα νέα μέτρα θα είναι της ίδιας φιλοσοφίας και θα απευθύνονται κυρίως στους μη εμβολιασμένα τους.

Διαβεβαίωσε τέλος για άλλη μία φορά ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστούν lockdown σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

ΠΗΓΗ BINTEO: GRTIMES

Πηγή: grtimes