Στους ιδιαίτερα επιβαρυμένους επιδημιολογικούς δείκτες και στη σημασία της τρίτης δόσης, αναφέρθηκε ο καθηγητής πνευμονολογίας Στέλιος Λουκίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι»

«Βρισκόμαστε σε φάση αποσταθεροποίησης της πανδημίας», τόνισε ο κ. Λουκίδης, με την αύξηση των περιστατικών όπως είπε, να αφήνει το αποτύπωμά της και στις νοσηλείες: «Από τις 170 πριν ένα μήνα, οι νοσηλείες πέρασαν τώρα τις 250», σημείωσε.

Ως λύση , προέταξε το αυξημένο τέστινγκ, με περισσότερα του ενός ραπιντ τεστ την εβδομάδα, ενώ για τις περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο και χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη τόνισε ότι θα βοηθούσε αρκετά  να μην υπάρχουν μεικτοί χώροι στην εστίαση

Ο καθηγητής εστίασε παράλληλα στην σημασία της τρίτης δόσης: «Όλες οι μελέτες δείχνουν ότι η ανοσία φθίνει μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το 63% της ανοσίας που έχουμε τώρα θα το χάσουμε τον Ιανουάριο ή τον Δεκέμβριο αν δεν κάνουμε την 3η δόση». Η προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στις μεγάλες ηλικίες και τις ευάλωτες ομάδες, δήλωσε ο ίδιος

Τέλος, σχετικά με τα μονοκλωνικά αντισώματα, την έλευση των οποίων προαννείγγηλε στην Ελλάδα η Μίνα Γκάγκα, δήλωσε το εξής: «Να οριστοικοποιήσουμε τι θεραπευτικά πρωτόκολλα θα ακολουθήσουμε διότι  υπάρχουν ενδείξεις ότι πιθανόν να έχουμε κάποια φαρμακευτική αγωγή με αποτελεσματικότητα. Να αποτιμηθει πολύ προσεκτικά και ότι θεραπευτικά πρωτοκολα κάνουμε να βασίζονται σε στοιχεία ώστε να μην δημιουργηθεί  ενθουσιασμός που δεν έχει βάση.»

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις