Τι ισχύει για την 4η δόση στους άνω των 30 ετών - Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού

Εάν κάποιος έχει κάνει την πρώτη αναμνηστική δόση και έχει νοσήσει μετά, δεν μπορεί να κανεί δεύτερη αναμνηστική δόση. 

Ρεπορτάζ: Λουίζα Κροντήρη

Οι ίδιοι κανόνες που έχουν τεθεί για τους άνω των 60 ετών για τη δεύτερη αναμνηστική δόση ισχύουν και στους άνω των 30 ετών, διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Υγείας ενόψει του ανοίγματος της πλατφόρμας των ραντεβού για την τέταρτη δόση εμβολίου τη Δευτέρα 27 Ιουνίου. 

 Δηλαδή κάποιος μπορεί να κανεί τη δεύτερη αναμνηστική δόση μετά από 4 μήνες μετά την πρώτη αναμνηστική δόση.

Διευκρινίζεται ότι εάν κάποιος έχει κάνει την πρώτη αναμνηστική δόση και έχει νοσήσει μετά, δεν μπορεί να κανεί δεύτερη αναμνηστική δόση. 

Πατήστε εδώ για τις οδηγίες που ισχύουν για την τετάρτη δόση στους άνω των 60


Σημειώνεται ότι οι ειδικοί έλαβαν την συγκεκριμένη απόφαση μετά την εκ νέου έξαρση των κρουσμάτων κορωνoϊού, περίπου εδώ και τρεις εβδομάδες μετά την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα η τέταρτη δόση εμβολίου αφορά όλους τους πολίτες ηλικίας άνω των 60 χρόνων. Η σχετική πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον περασμένο Απρίλιο ενώ είχαν προηγηθεί οι ανοσοκατασταλμένοι. Από στοιχεία για την εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών, προκύπτει ότι μόλις το 15% των πολιτών άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί με την τέταρτη δόση.

Στα 10.474 τα κρούσματα

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκαν τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφηκαν σήμερα Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 ήταν 10.474. 

 

Πηγή: skai.gr