Σημεία σταθερότητας δείχνει η πανδημία καθώς αυξάνονται οι διαγνώσεις στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες ανέφερε ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού στη χώρ. Τόνισε ωστόσο ότι η πίεση στο σύστημα υγείας εξακολουθεί να δείχνει σημεία αύξησης.

«Λόγω των καιρικών συνθηκών με την μείωση της θερμοκρασίας θα περνάμε περισσότερο χρόνο σε κλειστούς χώρους και έτσι αναμένουμε οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού εκείνη την περιόδο να αυξηθούν σημαντικά», συνέχισε επισημαίνοντας : 

«Έχουμε ένα με εναμιση μήνα για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας, πρόσθεσε ο κ. Μαγιορκίνης, κάνοντας για ακόμη μια φορά έκκληση στους νέους να κλείσουν ραντεβού τους για εμβολιασμό όπως είπε «σήμερα».

Όπως εξήγησε, οι νέοι μεταδίδουν τον ιό χωρίς να το θέλουν. «Είναι φυσιολογικό να έχουν πολλές επαφές, είνια δραστήριοι και έτσι χωρίς να το θέλουν αποτελούν το επίκεντρο της μετάδοσης της επιδημίας. Κάθε νέος ηλικίας 18-40 μεταδίδει τη νόσο χωρίς να το θέλει σε περισσότερους από  δυο με τρεις φορές περισσότερα άτομα από τις υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες». 

Συνεπώς η νόσος μπορεί να έχει συνέπειες για τους ίδιους αλλά πολύ περισσότερο για το περιβάλλον τους, πρόσθεσε ο κ. Μαγιορκίνης και κατέληξε ότι δεν μπορεί δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος της μετάδοσης χωρίς τον εμβολιασμό των νέων και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό ποσοστό.

 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις