Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή- Τι θα γίνει με τις μάσκες

Για έβδομη ημέρα, χθες Τρίτη, καταγράφηκαν κάτω από 20.000 κρούσματα στην χώρα. Σε ύφεση είναι, επίσης, και οι αριθμοί των νεκρών και των διασωληνωμένων.

19.623 νέα κρούσματα - 67 νέοι θάνατοι- 455 διασωληνωμένοι

Χθες, ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 19.623 νέα κρούσματα, 67 νέοι θάνατοι και 455 διασωληνωμένοι.

Έγιναν 488.715 τεστ και η θετικότητα διαμορφώθηκε 4,02%.

Στην Αττική καταγράφηκαν 7.112 κρούσματα και στην Θεσσαλονίκη 1.900.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ειδικών

Με την αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου, αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή των Ειδικών για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή ενδέχεται να εισηγηθεί την κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, τουλάχιστον στους εξωτερικούς χώρους η χρήση μάσκας δεν θα είναι απαραίτητη στο άμεσο μέλλον.  

«Μπορούμε να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους. Ιδίως αν είμαστε μόνοι μας στο δρόμο ή περπατάμε με την παρέα μας».

Οι περισσότερες χώρες πλέον στην Ευρώπη προχωρούν σε άρση των μέτρων, καθώς η Όμικρον που έχει επικρατήσει δεν προκαλεί πίεση στα συστήματα υγείας.

75% λιγότερο θανατηφόρα σε σχέση με την Δέλτα

Μια νέα μελέτη από την Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων της Κορέας (KCDA), έδειξε ότι η μετάλλαξη Όμικρον έχει 75% λιγότερες πιθανότητες από την Δέλτα να προκαλέσει βαριά νόσηση ή θάνατο.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, περίπου το το 56% των 1.073 ανθρώπων που υπέκυψαν τις τελευταίες πέντε εβδομάδες ήταν είτε ανεμβολίαστοι, ή είχαν λάβει μόνο πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19. 
 

Πηγή: skai.gr