Κλείσιμο

Παίδων ΜΗΤΕΡΑ: φροντίζουμε τα παιδιά, το μέλλον του κόσμου μας.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ βρίσκεται διαρκώς δίπλα στο παιδί και τους γονείς του και στέκεται αρωγός στο σύνολο των αναγκών των μικρών ασθενών. Κορυφαίοι παιδίατροι και συνεργαζόμενοι εξειδικευμένοι ιατροί όλων των παιδιατρικών και παιδοχειρουργικών υποειδικοτήτων, συγκροτούν μια εξαίρετη επιστημονική ομάδα, ικανή να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας στους μικρούς ασθενείς τόσο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας όσο και κατά την επίσκεψη τους στα Εξωτερικά Ιατρεία.

Στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ λειτουργούν πλήρως οργανωμένα τμήματα Παθολογικού, Διαγνωστικού & Χειρουργικού Τομέα, Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας, Εξωτερικά Ιατρεία αλλά και Διαγνωστικά Εργαστήρια που παρέχουν ολοκληρωμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Διαθέτει 111 κλίνες ενώ όλοι χώροι του, είναι ειδικά διαμορφωμένοι, ώστε τα παιδιά που νοσηλεύονται να νοιώθουν οικειότητα και ασφάλεια.

Παντού κυριαρχούν τα ζεστά παιδικά χρώματα, που δημιουργούν ένα φιλικό προς τα παιδιά, αλλά και τους γονείς, περιβάλλον. Βασική επιδίωξή μας είναι η διαμονή των παιδιών να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη.

Ο φίλος μας ο Ιπποκράτης: ένας ιπποπόταμος στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ.

Ένας ιπποπόταμος τεράστιος αλλά χαρούμενος περιμένει τα παιδιά στο Παίδων Μητέρα. Είναι η μασκότ της Κλινικής και ο ρόλος του  είναι εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός: να κάνει όσο πιο ευχάριστο γίνεται το περιβάλλον του νοσοκομείου και να βοηθάει στη διατήρηση της καλής ψυχολογίας των παιδιών.

Καθημερινά επισκέπτεται τα παιδιά που νοσηλεύονται για μια γλυκιά καλημέρα και αμέσως μετά, πηγαίνει στα Εξωτερικά Ιατρεία όπου κάθεται και παίζει με τα παιδάκια που προσέρχονται εκεί.  Επόμενη στάση του, τα δωμάτια της Ογκολογικής Κλινικής του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ. Εκεί μένει την περισσότερη ώρα, μιας και εκεί οι φίλοι του τον χρειάζονται πιο πολύ.

Ο ξεχωριστός αυτός Ιπποπόταμος, πολλές φορές τους σερβίρει το γεύμα στο δωμάτιο νοσηλείας. Με τη βοήθεια μουσικοθεραπεύτριας διαβάζει παραμύθια στα παιδιά, ζωγραφίζει μαζί τους και κάνει χειροτεχνίες ενώ διοργανώνει διάφορα ομαδικά παιχνίδια στο σαλόνι του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ. Πολλές φορές,  συνοδεύει μαζί με ειδικευμένο νοσηλευτή- τους μικρούς ασθενείς στο χώρο διενέργειας ιατρικών εξετάσεων ή κατά την είσοδό τους στο χειρουργείο.

Πηγή: skai.gr
TAGS: υγεία