COVID - ECDC: Παιδιά χωρίς γνωστούς παράγοντες κινδύνου επίσης επιρρεπή σε σοβαρή νόσηση- νοσηλεία

«Παιδιά χωρίς γνωστούς παράγοντες κινδύνου είναι επίσης επιρρεπή σε σοβαρή νόσηση και νοσηλεία, επομένως θα μπορούσε να δοθεί προσοχή στον εμβολιασμό όλων των παιδιών ηλικίας μεταξύ 5 και 11 ετών λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογία του SARS-CoV-2 σε εθνικό επίπεδο» προειδοποιεί τo Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) στις Ενδιάμεσες Eκτιμήσεις Δημόσιας Υγείας για τον εμβολιασμό των παιδιών κατά της COVID-19.
 
Η έκθεση του ECDC συμπεραίνει ότι τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών που διατρέχουν κίνδυνο για σοβαρή νόσηση από COVID-19 θα πρέπει να θεωρούνται ως ομάδα προτεραιότητας για εμβολιασμό, όπως συμβαίνει και σε άλλες ηλικιακές ομάδες.
 
Το ποσοστό νοσηλείας και το ποσοστό των νοσηλευόμενων περιπτώσεων με COVID-19 σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών έχουν αυξηθεί, αλλά παραμένουν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα στα παιδιά απ’ ό,τι στους ενήλικες διευκρινίζεται.
 
Ο εμβολιασμός των παιδιών δεν μπορεί να θεωρηθεί υποκατάστατο του εμβολιασμού των ενηλίκων σημειώνεται στην έκθεση. Στο πλαίσιο αυτό, η αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού στον επιλέξιμο ενήλικο πληθυσμό παραμένει η κύρια προτεραιότητα των εκστρατειών εμβολιασμού κατά της COVID-19 επισημαίνει το Κέντρο.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ