Ζωή Ράπτη-ΣΚΑΪ: Μειωμένος ο δείκτης θετικότητας του ιού και λιγότερες οι εισαγωγές σε ΜΕΘ

Αισιόδοξη , σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ και τους Αταίριαστους, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη. « Τα δεδομένα είναι καλύτερα. Έχουμε μείωση του δείκτη θετικότητας κάτω από το 4 που είναι πολύ σημαντικό όπως επίσης και μείωση των εισαγωγών. Που σημαίνει ότι αργά αλλά σταθερά η πανδημία υποχωρεί».
Ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία της για τον αριθμό των κρουσμάτων σε νεαρές ηλικίες. «Καταγράφονται νοσήσεις ηλικιών νεώτερων. Η διάμεση ηλικία είναι τα 37 έτη. Παραμένει η ανάγκη να τηρούμε τα μέτρα και να κρατάμε τις αποστάσεις μέχρι να εμβολιαστούμε.»

Σχετικά με το άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων και την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση : «Το ζήτημα της μουσικής αργεί ακόμα, όχι βέβαια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Καταλαβαίνουμε όλοι επειδή δημιουργεί έντονη συνάθροιση κοινού είναι κάτι που θα το δούμε με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα στη συνέχεια και όχι ευθύς αμέσως. Θα συζητηθεί στην επιτροπή όπως και τα υπόλοιπα αιτήματα για άνοιγμα δραστηριοτήτων».

Τέλος μίλησε για τα εγκαίνια της καινούργιας μονάδας  τηλεψυχιατρικής στο Καστελόριζο: «Η ακριτική Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή μέριμνας της κυβέρνησης. Εγκαινιάσαμε ένα ψηφιακό ιατρείο με το οποίο παρέχουμε δυνατότητα παρακολούθησης και  συνταγογράφησης στους κατοίκους και στα μέλη των ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους ».

Πηγή: skai.gr