Ζητείται περαιτέρω έρευνα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο δικαστικό σκέλος της υπόθεσης Ζαχόπουλου, καθώς με διάταξη του εισαγγελέα Εφετών, Δημήτρη Δασούλα, ξανανοίγει ο φάκελος που αφορά στις καταγγελίες του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τον επικεφαλή της ΥΠΕΕ, Σπύρο Κλαδά.

Ο κ. Δασούλας διαφωνεί με την αναφορά της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Μαρίας Γκανέ, η οποία είχε ζητήσει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης και ζητά επανεξεταστούν οι μάρτυρες που ήδη έχουν καταθέσει, να προσκομιστούν στοιχεία για την υπόθεση, καθώς και στοιχεία σε περίπτωση που προκύψουν ύποπτοι για την διάπραξη αδικημάτων.

Ακόμα, ζητά από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών να διερευνήσει αν η γαλλική τράπεζα είχε ενημερώσει εγκαίρως την Τράπεζα της Ελλάδος για την κατάθεση μεγάλου χρηματικού ποσού από το Θέμο Αναστασιάδη, καθώς και να διερευνήσει ποιες ενέργειες έγιναν από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Στο μεταξύ, στο 2ο ειδικό ανακριτή κατέθεσε την Παρασκευή ο υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού και πρώην οδηγός του Χρήστου Ζαχόπουλου, Λευτέρης Ιωαννίδης, που εμφανίζεται να ανταλλάσσει μηνύματα και να έχει συνεχή επικοινωνία με την Εύη Τσέκου τις επίμαχες ημέρες πριν από την απόπειρα αυτοκτονίας του Χρήστου Ζαχόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιωαννίδης υποστήριξε ότι οι σχέση του με την Τσέκου είναι φιλική, γεγονός που δικαιολογεί αυτή την επαφή.

Συμπληρωματική κατάθεση. Με υπόμνημα 40 σελίδων αναμένεται να απολογηθεί συμπληρωματικά στον ανακριτή τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου, η Εύη Τσέκου, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα πρόκειται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης.

Η Τσέκου αναμένεται να υποστηρίξει ότι βρίσκεται άδικα στη φυλακή, ενώ θα αρνηθεί την ύπαρξη του επίμαχου DVD.

Ακόμα, αναμένεται να υποστηρίξει ότι είχε στη διάθεσή της οπτικοακουστικό υλικό σε βιντεοκασέτα μεγαλύτερης διάρκειας, το οποίο κατά την επίσκεψή της στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα το επέδειξε σε υπολογιστή της εφημερίδας.

Τέλος, η Τσέκου αναμένεται να υποστηρίξει ότι δε ζήτησε χρήματα ούτε από το Πρώτο Θέμα, ούτε από το MEGA, καθώς δεν είχε πρόθεση να εκβιάσει.
Πηγή: skai.gr