Yποχρεωτικότητα εμβολιασμών: Τι θα ισχύσει σε διασκέδαση, εργασία- Εν αναμονή της ΚΥΑ

Άμεσα αναμένεται η έκδοση της υπουργικής απόφασης η οποία θα ρυθμίζει τις λεπτομέρειες όλων των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί το προηγούμενο διάστημα, όσον αφορά την υποχρεωτικότητα εμβολιασμών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν αναμένονται αποκλίσεις από όσα έχουν ήδη εξαγγελθεί από υπουργούς το προηγούμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, όλα όσα έχουν ανακοινωθεί πως πρόκειται να ισχύσουν στην εστίαση αναμένεται να αποτυπωθούν σε αυτή την κοινή υπουργική απόφαση, στην οποία θα ορίζεται πλέον με ακρίβεια το τι θα ισχύει και με τον νόμο αναφορικά με την διασκέδαση.

Αυτό που πάντως απασχολεί όπως φαίνεται τους κυβερνητικούς είναι η νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει την επόμενη εβδομάδα προς κύρωση στην Βουλή και αφορά τις υποχρεωτικότητες, αφού υπάρχουν δυσκολίες ως προς την νομική τεκμηρίωση των όσων προβλέπονται στη νέα νομοθεσία.

Σε κάθε περίπτωση, σε ό, τι αφορά τον δημόσιο τομέα, οι εργαζόμενοι προστατεύονται συνταγματικά από απόλυση, όπως εξάλλου έχει επιβεβαιώσει και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Το βασικό σενάριο σχετικό με το τι μέλλει γενέσθαι με τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους- σε κλάδους όπου ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός θέλει την άδεια άνευ αποδοχών μέχρις ότου παρέλθει ο υγειονομικός κίνδυνος.

Παράλληλα το ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στην εκπαίδευση αναμένεται να τεθεί επί τάπητος εντός της επόμενης εβδομάδας με τις πιθανότητες για κάτι τέτοιο να είναι συντριπτικά μεγάλες αφού με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν, ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς παραμένει ανεμβολίαστος.

Το παραπάνω συνεπάγεται πως οι πιθανότητες ο ανεμβολίαστος εκπαιδευτικός να νοσήσει με την νέα σχολική χρονιά , έχοντας κολλήσει τον ιό από τα παιδιά, είναι εξαιρετικά μεγάλες και το γεγονός αυτό αναμφισβήτητα εγείρει ζήτημα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Πηγή: skai.gr