Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Στο «τραπέζι» εκπαιδευτικοί, στρατος – Προτεραιότητα οι υγειονομικοί

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των αποφάσεων της κυβέρνησης σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε κρίσιμες κατηγορίες εργαζομένων, βάσει του πορίσματος της Επιτροπής Βιοηθικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν τη Δευτέρα και θα αφορούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και όσων εργάζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν ότι όσοι επιμείνουν να μην εμβολιαστούν, δεν θα απολυθούν από τα νοσοκομεία ή τις μονάδες υγείας αλλά θα μεταφερθούν σε θέσεις στις οποίες δεν θα έχουν επαφή με το κοινό.

Στο «τραπέζι» των συζητήσεων για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς βρίσκονται επίσης οι εκπαιδευτικοί, ωστόσο μια τέτοια απόφαση δεν αποτελεί προτεραιότητα και εκτιμάται ότι θα ληφθεί σε συνάρτηση και με την πορεία της πανδημίας περί τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Επίσης συζητείται το ενδεχόμενο υποχρεωτικών εμβολιασμών όσων κατατάσσονται στο στρατό αλλά και των αθλητών ερασιτεχνικών και επαγγελματικών σωματείων.

Πηγή: skai.gr