Υπόθεση Φουρθιώτη: Νέα αποκαλυπτικά βίντεο στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ

Νέα αποκαλυπτικά βίντεο από τον τρόπο δράσης και κίνησης των δύο συγκατηγορουμένων του Μένιου Φουρθιώτη, αναδεικνύουν τα «δρομολόγια» που ακολούθησαν πριν και μετά την επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή στον Διόνυσο στις 16 Απριλίου 2021.

Σε ένα από αυτά φαίνεται ο δράστης, πιθανόν ο 42χρονος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, να τρέχει στην οδό Ρόδων κόντα στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και κρατώντας το πολεμικό όπλο στο αριστερό χέρι κοντά στο σώμα του, ενώ έχει ήδη πυροβολήσει τουλάχιστον 10-15 φορές την εξωτερική τοιχοποιία της οικίας του παρουσιαστή.

Σε δεύτερο βίντεο που έχει άλλη λήψη από το ίδιο σημείο, τον αποτυπώνει από την πίσω πλευρά να τρέχει προς το σημείο που έχει σταθμεύσει το γκρι Σμάρτ, όπου τον περιμένει ο συνεργός του. Το αυτοκίνητο πιθανόν ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Ανεμώνης και Χρυσανθέμων, όπου ο δράστης διένυσε μία απόσταση σε σχήμα Γ, από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη, έως το όχημα διαφυγής. Το συγκεκριμένο όχημα αποτυπώνεται σε κάμερες ασφαλείας, μετά την επίθεση, να κινείται στη Λ. Διονύσου, στη Λ. Μαραθώνος και μέσα Αττικής Οδού να καταλήγει στο Χαλάνδρι, στην κατοικία του 42χρονου, έχοντας καταγράψει περίπου 28 χιλιόμετρα. Ο 42χρονος δεν αρνήθηκε ότι το όχημα ήταν δικό του αλλά υποστήριξε ότι βρισκόταν στην περιοχή για δουλειά.

Σημειώνεται ότι στις 23 Απριλίου ημερομηνία έκρηξης στο γκαράζ του σπιτιού του δεν έχει καταγραφεί καμία κίνηση υπόπτων το επίμαχο χρονικό διάστημα, ενώ το ωστικό κύμα είχε εκτονωθεί από μέσα προς τα έξω με τους αστυνομικούς να εκτιμούν πως ο δράστης βρισκόταν μέσα στο σπίτι.  

Στο μεταξύ ξεκίνησε η προκαταρκτική έρευνα που είχε διατάξει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, για την «εισβολή» Μένιου Φουρθιώτη στο υπουργείο Εργασίας. Η κ. Παπαγεωργακοπούλου ζητούσε να διερευνηθούν συγκεκριμένα αδικήματα που ενδέχεται να έχουν διαπραχθεί από τον παρουσιαστή με βάση όσα καταγγέλλει ο τέως υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ότι έλαβαν χώρα εντός του υπουργείου πριν από μερικούς μήνες. Η διενέργεια αυτής της έρευνας ανατέθηκε στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας, υπό την εποπτεία της εισαγγελέως Πρωτοδικών Χάιδως Ζουγρή.

Η εντολή της εισαγγελέως κ. Παπαγεωργακοπούλου αφορά τα αδικήματα της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της απόπειρας εκβίασης, έπειτα από τις δηλώσεις-καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ότι ο παρουσιαστής εισέβαλε με «μπράβους» στο υπουργείο και απειλούσε υπαλλήλους επί ώρες. Επίσης, ερευνάται και το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας, που αφορά την καταγγελλόμενη συμπεριφορά του Μένιου Φουρθιώτη στο υπουργείο Εργασίας, με βάση όσα υποστηρίζει ο Γιάννης Βρούτσης περί «μπράβων», με τους οποίους είχε μεταβεί στο υπουργείο ο παρουσιαστής.    

Πηγή: skai.gr