4η ΥΠΕ: Το 91,5% των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ Covid ανεμβολίαστοι- Αύξηση εισαγωγών τον Οκτώβριο (pics)

Καμπανάκι κιδύνου για την ενίσχυση των εμβολιασμών κρούει η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα για τον μήνα Οκτώβριο, το 92,9% των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ Covid των νοσοκομείων της είναι ανεμβολίαστοι. 

Παράλληλα, 295 πολίτες έχασαν τη μάχη με τον Covid-19. 

Σε επίπεδο νοσηλειών, τον Οκτώβριο έγιναν 1.340 εισαγωγές θετικών στον κορωνοϊό ασθενών, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 35% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Αντίστοιχα, οι εισαγωγές σε ΜΕΘ Covid αυξήθηκαν κατά 27% συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο και 74% σε σχέση με τον Αύγουστο. 

Η 4η ΥΠΕ σημειώνει δε ότι ο μέσος όρος ολοκληρωμένης εμβολιαστικής κάλυψης σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας είναι μικρότερη του 55% τονίζοντας ότι οι εμβολιασμένοι έχουν 25 φορές μικρότερη πιθανότητα για νοσηλεία. 

Σήμερα, πάντως, 23 Νοεμβρίου, οι νοσηλευόμενοι σε απλές Covid στην υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης ανέρχονται στους 581, εκ των οποίων οι 435 είναι ανεμβολίαστοι (74,9%) και οι 146 εμβολιασμένοι. Την ίδια ώρα, 51 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου, από τους οποίους οι 39 είναι ανεμβολίαστοι (75%). Αντίστοιχα, οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ Covid αγγίζουν τους 82, εκ των οποίων οι 75 είναι ανεμβολίαστοι (91,5%) και μόλις οι 7 εμβολιασμένοι. 

Πηγή: skai.gr