Yπ. Προστασίας του Πολίτη: Σύσκεψη για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων κατά κορωνοϊού

Ευρεία σύσκεψη για την τήρηση των μέτρων κατά του Covid -19 πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στους ελέγχους που πραγματοποίησε τα τελευταία 24ωρα σ’ όλη τη χώρα η Ελληνική Αστυνομία ζητώντας παράλληλα, τη μέγιστη συμβολή σ’ αυτούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας, ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α) και δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος κσι ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Αττικής Γιάννης Δαβερώνης και Χρήστος Γκόνος.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

« Όλοι μαζί, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να νικήσουμε οριστικά την πανδημία του κορωνοϊού. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Ελληνική Αστυνομία, η Ενιαία Αρχή Διαφάνειας, η Αυτοδιοίκηση, ο επιχειρηματικός κόσμος και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, εντείνουμε τους ελέγχους για την εφαρμογή των νέων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μόνο η ΕΛ.ΑΣ. κάθε μέρα πραγματοποιεί πάνω από 100.000 ελέγχους με 8.000 άνδρες και γυναίκες που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία.

Από το Σάββατο οι πολίτες, οι οποίοι έχουμε εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει, έχουμε την ελευθερία να κινούμαστε σε όλους τους χώρους και όλες τις ώρες. Θέλω να ζητήσω και από τους υπόλοιπους συμπολίτες μας, για τη δική τους υγεία, τη δική τους ασφάλεια και τη δική τους ελευθερία, αλλά και την υγεία και την ασφάλεια των αγαπημένων τους προσώπων, να εμβολιαστούν και εκείνοι, ώστε η ζωή όλων να γίνει πιο κανονική και πιο ελεύθερη».

Πηγή: skai.gr