Ύδρα: Στο σκοτάδι για τους λόγους του μπλακ άουτ · Μήνυση καταθέτει ο Δήμος

Στο σκοτάδι παραμένει η τοπική κοινωνία της Ύδρας από τα ξημερώματα της Κυριακής, εδώ και ένα εικοσιτετρώρο, για τους λόγους του μπλακ άουτ που έχει επιφέρει σοβαρά προβλήματα σε κατοίκους, καταστηματάρχες αλλά και στον τουρισμό του νησιού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τη Δευτέρα, ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ανακοίνωσε ότι ο Δήμος θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Τόνισε πως ο ΔΕΔΔΗΕ τον ενημέρωσε ότι δεν είναι γνωστή ακόμη η περιοχή της βλάβης, ούτε από τι προκλήθηκε. Είπε πάντως ότι υπάρχουν υποψίες ότι το πρόβλημα προέκυψε από βλάβη στον υποθαλάσσιο αγωγό και ο δήμος θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του ΔΕΔΔΗΕ την Κυριακή τα δύο υποθαλάσσια καλώδια ηλεκτροδότησης δεν αντιμετώπιζαν βλάβη.

Ο κ. Κουκουδάκης τόνισε ακόμα πως το στοίχημα είναι νωρίς το απόγευμα να έχει αποκατασταθεί η κανονικότητα στο νησί. Ο δήμαρχος Ύδρας α
νέφερε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα, και αρκετοί αναγκάστηκαν να κλείσουν τα καταστήματά τους. Παράλληλα, διέψευσε τις πληροφορίες ότι τηγν Κυριακή σημειώθηκαν διαπληκτισμοί στο  Λιμάνι της Ύδρας με τουρίστες να επιθυμούν να  επισπεύσουν την αναχώρηση τους από το νησί.

Στην Ύδρα μεταφέρονται με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού δυο μεγάλες γεννήτριες προκειμένου να αποκατασταθεί τις επόμενες ώρες η ηλεκτροδότηση του νησιού. 

Το νησί αντιμετωπίζει και πρόβλημα με το νερό, καθώς σταμάτησαν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος το Πολεμικό Ναυτικό  έστειλε μια υδροφόρα. 

Ο Δήμος Ύδρας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από σχετική εισήγηση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Πηγή: skai.gr