«Χτύπημα» σε εγκληματική οργάνωση: H λεία «μαμούθ» 700.000 ευρώ και το κλεμμένο όπλο από λιμενικό

Ρεπορτάζ Άννα Μαρούλη

«Χτύπημα» επέφερε η ΕΛ.ΑΣ. σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε οικίες, με λεία -μαμούθ που ξεπερνά τα 700.000 ευρώ στις περιοχές: Βουλιαγμένη, Άλιμος, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Βύρωνας, Παλαιό Φάληρο και Άγιους Αναργύρους Αττικής.

Κατά τη διάρκεια ειδικής αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν δύο Έλληνες ηλικίας 31 και 27 ετών, ο μεν πρώτος ως διευθύνων την εγκληματική ομάδα και ο δεύτερος ως μέλος αυτής, ενώ αναζητείται και τρίτο άτομο ως συνεργός τους.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ που μίλησαν στο Skai.gr οι δράστες παραβίαζαν μπαλκονόπορτες, παράθυρα ή θύρες κουζίνας. Η δράση τους διήρκησε ένα μήνα και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2019 και κατόπιν ερευνών έφτασαν στην σύλληψή τους. Μάλιστα, στην κατοχή τους βρέθηκε και όπλο μάρκας GLOCK το οποίο είχε κλαπεί το έτος 2015 από λιμενικό. Για τον λόγο αυτό σε βάρος του 27χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή πυροβόλου όπλου (πιστόλι) καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος της της Ελληνικής Αστυνομίας, Υπαστυνόμος Α’ Άννα-Αννιέλα Ευθυμίου, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής εξιχνιάστηκαν εννέα (9) κλοπές σε οικίες συμπολιτών μας από τις οποίες αφαιρέθηκαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και αλλά αντικείμενα η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 700.000 ευρώ.

Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν προκειμένου να αναγνωριστούν από τους δικαιούχους ώστε ακολούθως να αποδοθούν.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης διενεργήθηκαν τρεις (3) έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων στις περιοχές Ζεφύρι και Αχαρνές Αττικής και κατασχεθήκαν: ένα (1) λειτουργικό πυροβόλο όπλο (πιστόλι), πλήθος φυσιγγίων πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, ένα (1) πλήρες σύστημα οξυγονοκόλλησης για τη διάνοιξη χρηματοκιβωτίων, μεγάλος αριθμός κοσμημάτων και χρυσαφικών, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, χρησιμοποιημένες κάρτες sim καθώς και πέντε (5) φιαλίδια με χημική ουσία για την ανίχνευση περιεκτικότητας χρυσού.

Πηγή: skai.gr